Ferry Barra

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Barra

Let op: op dit moment worden er geen ferry overtochten aangeboden op AFerry vanuit de ferry haven van Barra.

  • Ferry haven Barra
  • Ferry haven Barra
  • Ferry haven Barra
Barra, dat op het zuidelijke puntje van de Buiten-Hebriden Eilanden ligt, kan per ferry bereikt worden vanuit Eriskay. Het is waarschijnlijk het meest bekend om zijn prachtige stranden, zandige weiden, wilde bloemen en het ruige binnenland. Zodra u aankomt in Castlebay, de belangrijkste haven van de stad Barra, kunt u het bekendste punt van het eiland zien, namelijk het Kisimul kasteel. Het kasteel is gebouwd door MacNeil van Barra in de 15de eeuw en is nog steeds in handen van deze familie.

In de zomermaanden vindt er een groot aantal evenementen plaats, waaronder in Juli Barra Live, een muziekfestival.

Het eiland rond:
Boottochten naar Mingulay, Eriskay en Barra Head kunnen worden geregeld door Barra Boat Trips. Er zijn twee autoverhuurbedrijven op het eiland, die worden gerund door Peter Brown in Castlebay en Margaret Macmillan. De auto wordt op elke willekeurige plaats afgeleverd. Mocht u echter zelf niet kunnen of willen rijden, dan kunt u een taxi regelen via Hatcher's Taxis. Dit taxibedrijf biedt ook tochtjes aan. Er zijn verschillende busroutes op het eiland. De vertrektijden van de bussen sluiten aan op de aankomsttijd van de ferry. In de zomer rijden er meer bussen dan in de winter.

Wilt u het eiland op een meer milieuvriendelijk manier ontdekken dan kunt u fietsen huren bij John MacDougall.

Barra Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen