Ferry Cork

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Cork Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Cork ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Cork, in Ierland, zijn beschikbaar vanaf Spanje. Je kunt een veerboot nemen naar Cork vanuit Santander.

Cork Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Cork worden geëxploiteerd door Brittany Ferries. Wanneer u naar een veerboot naar Cork zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Dublin en Rosslare om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Cork veerboten met Brittany Ferries staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Cork is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

 • Ferry haven Cork
 • Ferry haven Cork
 • Ferry haven Cork

Over Cork

De ferry haven van Cork ligt in het dorpje Ringaskiddy op ongeveer 20 km ten zuiden van de stad Cork. De ferry haven van Cork ligt aan de monding van de rivier de Lee en is één van de grootste natuurlijke havens in de wereld.

Cork is een belangrijke zeehaven, vanwaar de kortste en snelste veerdienst vanuit Ierland vertrekt naar het vasteland van Europa. De totale jaarlijkse bijdrage van alle havenacitiviteiten aan de Ierse economie is enorm. In 2002 was dit ca. 230 miljoen Euro. De ferry haven van Cork is gezegend met een grote natuurlijke diepwaterhaven en een gunstige geografische ligging aan de zuidkust. Dankzij de aanhoudende groei van activiteiten en de investering in moderne faciliteiten in de laatste 35 jaar is Cork tegenwoordig een van Europa's meest progressieve en succesvolle ferry havens. De ferry haven van Cork is de toegangspoort tot Kerry, Limerick, Clare en Zuid-Ierland.

Cork is de op twee na grootse stad in Ierland, na Dublin en Belfast. Het is Cork gelukt om de charme van het verleden te herschepen, hoewel het een moderne en dynamische stad is met populaire voorsteden. De stad Cork is een historische plaats, modern, dynamisch en voorzien van alle gemakken van een grote stad als het om winkelen gaat, buitenshuis dineren en entertainment.

Cork faciliteiten

De ferry haven van Cork heeft uitstekende moderne faciliteiten om een veilige en vlotte passage van passagiers te garanderen. Bij de terminal zijn parkeerfaciliteiten aanwezig.

Cork routebeschrijving

Per Auto

Vanuit de stad Cork neemt u de N25 South Link weg. Neem vervolgens de N28 richting Ringaskiddy en volg de borden met het ferry symbool.

Per Trein

U vindt het treinstation op de Lower Glanmire Road op ongeveer 1.5 km van het stadscentrum. Hiervandaan vertrekken treinen naar verschillende nationale bestemmingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Irish Rail's Travel Centre op 65 Patrick Street.

Per Bus

Ieder uur vertrekt er een bus van het Cork treinstation naar de ferry haven. De busrit duurt ongeveer 45 minuten. Privé bussen opereren vanaf diverse punten langs St. Patrick's Street en van Mulligan' s op Parnell Place.

Cork Kaart

Bekijk map

Havenadres

Brittany Ferries

Ringaskiddy Terminal, Ringaskiddy, County Cork, Republic of Ireland

Fastnet Line

Ringaskiddy Terminal, Ringaskiddy, County Cork, Republic of Ireland

Recensies

 • 19 Sep 2019
  Reis naar Ireland
  • Alles was heel goed behalve buitenhut die was wat klein !!

   Beoordeling door HENDRIKUS LANSBERGEN

 • 28 Jun 2019
  Prima overtocht
  • In vergelijking met de terugtocht eenvoudig. Zal wel aan het laagseizoen hebben gelegen. Prima ruime hut. Catering ook eenvoudig. Inchecken ging gheel vlot.

   Beoordeling door ROB

 • 13 Sep 2012
  Prima
  • Modern schip, prima faciliteiten, kundig en behulpzaam personeel en bovenal de netste en schoonste ferry waar ik ooit op heb gevaren .

   Beoordeling door Nederlandse 50+ motorrijder

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen