Ferry naar Eolische eilanden

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Eolische eilanden

Speciale aanbieding

U kunt AFerry gebruiken om ferries naar de Eolische Eilanden te boeken. Deze pagina bevat informatie over boekingen van ferries van en naar de Eolische Eilanden., speciale aanbiedingen en dienstregeling.

 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

De Eolische Eilanden

Ontdek de Eolische Eilanden met AFerry! De Eolische eilandengroep bestaat uit zeven individuele eilanden, Alicudi, Filicudi, Liapri, Panarea, Salina, Stromboli en Vulcano. De eilanden liggen voor de noordoostkust van Sicilië in de Tyreense Zee. Alle eilanden zijn van vulkanische origine.

Door een uitbarsting van een nieuwe vulkaan zijn de eerste eilanden Panarea, Filicudi en Alicudi ontstaan. De jongste eilanden zijn Vulcano en Stromboli. De vulkanen zijn vandaag de dag nog steeds actief. Het grootste eiland is Lipari. Vaak wordt de hele archipel ook wel de Lipari Eilanden genoemd. Lipari is het belangrijkste eiland met de meeste inwoners en beste toeristische infrastructuur. Vanaf Lipari kunt u een dagtocht maken naar Vulcano, het meest zuidelijk gelegen eiland met hete waterbronnen. Voor avontuur moet u echter Stromboli bezoeken. De vulkaan op Stromboli is nog zeer actief en een wandeling naar de top van de krater en een overnachting aldaar mag u niet missen. Salina is groen en heuvelachtig en uitstekend geschikt voor een ontspannende wandeling. Panarea is een klein eiland met een prachtig uitzicht op Stromboli. Filcudi en Alicudi liggen in het Westen en worden minder vaak bezocht door toeristen.

Alle eilanden hebben hun eigen karakter die ze van elkaar onderscheid en uniek maakt. De eilanden werden in 580 v. Chr. gekoloniseerd door de Grieken. Volgens de Griekse mythologie behoorden de Eolische eilanden toe aan Aeolus (Eolo in het Italiaans), de zoon van Zeus en de bewaker van de vier winden. De Eolische Eilanden hebben een zacht Middellands Zee-klimaat met weinig regen. De nog relatief onontdekte Eolische Eilanden hebben alles om uw vakantie tot een unieke gebeurtenis te maken. Baaien, kreken, actieve vulkanen, geisoleerde riffen, helder water met volop onderwater leven, prachtige kleuren en archeologische schatten. De Eolische Eilanden staan op de Wereld Erfgoed Lijst.

Ferries Eolische Eilanden

De Eolische Eilanden met een perfect klimaat en zijn vele actieve vulkanen en kraters zijn gemakkelijk te bereiken per ferry of draagvleugelboot vanuit verschillende havens in het Middellandse Zeegebied.

Recensies

 • 04 Jul 2018
  Fijne ferry reis
  • Ik heb geen opmerkingen het was een fijn vervoer voor een goede prijs.

   Beoordeling door Anon

 • 12 Jun 2015
  Verkeerde adres.
  • Op de ticket stond het verkeerde adres van afvaart, namelijk de cruiseterminal. Heb erg moeten zoeken in Napels naar juiste adres. Op laatste moment met taxi naar Mergellina. Koste mij een hoop stress, geloop en geld.

   Beoordeling door Anon

 • 24 Aug 2014
  family trip with older children
  • Booked the trip with Aferry in february. On the day of the trip we arrived and everything worked just right: the tickets for us were already there after we showed the voucher. Quick proceedings and time to have a pannini at the dock. Perfect on time.

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen