Ferry naar Faroe Eilanden

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

U kunt AFerry gebruiken om ferries naar Faroe Eilanden te boeken. Deze pagina bevat informatie over boekingen van ferries van en naar Faroe Eilanden, speciale aanbiedingen en dienstregeling.

  • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
  • Boek met vertrouwen met
  • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

Faroe Eilanden

De Faroe Eilanden (Faroese: Foroyar, wat "Schapen Eilanden" betekent) is een eilandengroep gelegen in de Noord-Altantische Oceaan tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan 17 bewoond, De eilandengroep beslaat een totaal oppervlak van 1399 km² en is 113 lang km en 75 km breed. De Faroe Eilanden behoren officieel tot Denemarken, maar hebben sinds 1948 een zekere autonomie.

Op de Faroe Eilanden heerst een maritiem klimaat met over het algemeen koele zomers en zachte winters. Het is er gewoonlijk bewolkt, mistig en winderig. De bewoners van de Faroe Eilanden zijn grotendeels afstammelingen van de Vikingen die zich hier vanaf de 9de eeuw vestigde. Op de eilanden wonen tegenwoordig 48.407 mensen (en 70.000 schapen...), waarvan 18.800 in en rondom de hoofdstad Torshaven.

De belangrijkste inkomstenbron voor de eilanden is de visindustrie. De op een na grootste inkomstenbron is het toerisme, gevolgd door de wolindustrie en andere met de visserij verweven industrieën (bijv. zeep- en margarine fabricage).

De natuur van de Faroe Eilanden wordt gedomineerd door bergen, fjorden, groene met gras bedekte valleien en talloze watervallen. De kustlijn is 110 km lang en je bent nooit meer dan 5 km van de zee verwijderd. De eilanden liggen gemiddeld 300 meter boven zeeniveau. De berg Slaettaratindur is met 882 meter het hoogste punt van de Faroe Eilanden. De belangrijste attractie van de Faroe Eilanden is dan ook de prachtige onaangetaste natuur en de rust. Naast de prachtige natuur vindt u hier Middeleeuwse kerken, schilderachtige dorpjes, oude boerderijen en gastvrije en hartelijke mensen. In Torshaven, waar het grootste deel van de bevolking woont, vindt u interessante musea, goede winkelmogelijkheden en accommodatie.

Rond het fjord van Skálafjordur en op de eilanden Bordoy en Mykines zijn de hike mogelijkheden uitstekend en u zult op die manier prachtige plekjes ontdekken. De Faroe Eilanden worden gekenmerkt door een overvloed aan fauna van papegaaiduikers, scholeksters tot zeehonden, dolfijnen en walvissen.

Ferries Faroe Eilanden

Bezoek de groene Faroe Eilanden en beleef een unieke vakantie. De veerbootmaatschappij Smyril Line verzorgt geregeld ferry overtochten naar de Faroe Eilanden vanuit Denemarken en IJsland.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen