Ferries Helsinki

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Helsinki Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Helsinki ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Helsinki, in Finland, zijn beschikbaar vanaf Aland, Duitsland en Zweden. Je kunt een veerboot nemen naar Helsinki vanuit Stockholm.

Helsinki Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Helsinki worden geëxploiteerd door Eckerö Line, Finnlines, Tallink Silja en Viking Line. Omdat 4 veermaatschappijen in en uit Helsinki opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Helsinki zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Naantali, Nynashamn en Turku om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Veerboten met Eckerö Line en andere bedrijven die van en naar Helsinki varen staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Helsinki is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

  • Ferry Helsinki
  • Ferry Helsinki
  • Ferry Helsinki

Over Helsinki

De ferry haven van Helsinki ligt centraal aan de Oostzee in het zuiden van Finland. De ferry haven is één van de drukste havens van Finland. Jaarlijks passeren er meer dan negen miljoen passagiers de ferry haven. Veerdiensten verbinden de ferry haven van Helsinki dagelijks met Duitsland, Estland, Zweden en de Aland Eilanden.

Helsinki is een stad van contrasten, waar het moderne stadsleven in perfecte harmonie verbonden is met de natuur. In de zomer is Helsinki een exotische plaats met haar prachtige archipel en de kilometers lange zonnige kustlijst. Tijdens de donkere wintermaanden licht het noorderlicht de hemel op in de vorm van bogen en stralen.

Helsinki heeft een lange maritieme geschiedenis waarvan veel is terug te zien in de stad, zoals het gigantische fort Suomenlinna, het eiland Seurasaari met een openluchtmuseum, de bijzondere uit een rots gehakte Temppeliaukio kerk, het Ateneum Kunstmuseum en het zandstrand van Hietaniemi.

Daarnaast staat Helsinki bekend om haar saunacultuur en vindt u hier tal van restaurants met een uitgebreide keuze aan Finse delicatessen. Helsinki is een unieke stad en zeker een bezoek waard.

Helsinki faciliteiten

De noordelijke, zuidelijke en westelijke havens in de ferry haven van Helsinki worden gebruikt voor het passagiersvervoer. De meeste veerbootmaatschappijen opereren vanuit de 4 terminals (Olympia, Makasiini, Kanava en Katajonokka) in de zuidelijke haven.

In alle terminals vindt u een geldautomaat, kluisjes, sfeervolle vertreklounges, restaurants, wisselkantoor en check-in balies. Ook heeft de ferry terminal een goede rolstoeltoegang, evenals invalidentoiletten. Passagiers worden geadviseerd bij het maken van een boeking aan te geven of er speciale behoeften zijn.

Er is in de haven parkeergelegenheid tegen betaling voor zowel lang als kort parkeren. Speciale parkeerplaatsen voor minder validen zijn aanwezig.

Helsinki Kaart

Bekijk map

Havenadres

Eckerö Line

Helsinki, Länsiterminaali T2 (Western Harbour, Terminal 2), Tyynenmerenkatu 14, 00220, Helsinki, Finland

Finnlines

Hansa Terminal, Vuosaaren Satama, Provianttikatu 5, 00980, Helsinki, Finland

St Peter Line

Länsiterminaali (West Terminal), Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki, Finland

Tallink Silja

Helsinki - Stockholm; Helsinki - Aland islands: Helsinki South Harbour, Olympia Terminal, Eteläsatama (South Harbor), Olympiaranta 1, FIN-00140, Helsinki, Finland

Tallink Silja

Helsinki - Stockholm; Helsinki - Aland islands: Helsinki South Harbour, Olympia Terminal, Eteläsatama (South Harbor), Olympiaranta 1, FIN-00140, Helsinki, Finland

Viking Line

Viking Line terminal / Helsinki (Katajanokka): Katajanokanlaituri 8 (Mastokatu 1), 00160, Helsinki, Finland

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen