Ferry naar Bornholm

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Bornholm is een klein Deens eiland in de Oostzee tussen Denemarken, Zweden, Polen en Duitsland. De totale oppervlakte van Bornholm is slechts 590 km². Vanwege de strategische ligging is Bornholm vaak de inzet geweest bij diverse geschillen tussen de omringende landen.
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

Bornholms is een eiland met spectaculaire zichten en tal van bezienswaardigheden.

Bornholm heeft verschillende bezetters gekend zoals de Zweden en de Duitsers die allemaal hun sporen hebben achtergelaten. Ondanks dat heerst er op de populaire vakantiebestemming Bornholm een ontspannen en authentieke sfeer.

Reizen op Bornholm

De havenstad Ronne op Bornholm is gemakkelijk bereikbaar vanuit de ferry haven van Koge in Denemarken, Ystad in Zweden en Sassnitz op het op het Duitse eiland Rügen. Bornholm heeft een goede infrastructuur met een uitgebreid netwerk van wegen en fietspaden. Tussen de belangrijkste plaatsen rijden regelmatig lokale bussen.

Bezienswaardigheden

Op Bornholm is veel te zien en te beleven. Naast populaire activiteiten zoals hengelen, zeilen, bungeejumpen en hiken, biedt Bornholm ook verschillende unieke bezienswaardigheden. Kenmerkend voor Bornholm zijn de karakteristieke, middeleeuwse ronde kerken, windmolens, interessante musea en visrokerijen. Bij Hammershus ligt de ruïne van een kasteel uit de dertiende eeuw, Almindingen is een prachtig, afwisselend bos en bij de Helligdomsklipperne zijn schitterende rotsenformaties te bewonderen. In het zuiden van het eiland liggen kilometerlange witte zandstranden.

Recensies

 • 17 Jun 2017
  Prima!
  • Goed geregeld, netjes begeleid.

   Beoordeling door P.D. BIJL

 • 19 Oct 2016
  Matig.
  • Het wachten op de boot in Sassnitz was slecht geregeld. Nergens kon je een kop koffie drinken of een broodje eten. Gewoon heeeel matig.

   Beoordeling door Henk

 • 15 Oct 2016
  Aangename reizen met Bornholmer Faergen.
  • Reizen met Bornholmer Faergen was aangenaam. Het was een ruime boot met mooie ruimtes én dekken, vriendelijk personeel. Alleen bij het inchecken in de haven van Sassnitz was het even zoeken en de warme gerechten van het buffet aan boord waren lekker maar wat koud. Voor ons waren dat echter slechts kleine minpuntjes. Kortom, een aanrader!

   Beoordeling door Anon

 • 30 Jun 2016
  begin vakantie op zee
  • geen

   Beoordeling door Anon

 • 14 Jun 2016
  vlotte overtocht maar balen dat bijna alle lekkere stoelen waren gereserveerd
  • met name de terugreis waren alle mooie zitplaatsen gereserveerd en kon je alleen plaatsnemen op de eetstoeltjes bij het restauratuegedeelte. Raar, want een deel van de stoelen is uiteindelijk niemand gaan zitten. Ik miste een lift. Zelf nog redelijk kunnen traplopen,maar zag nogal wat oude mensen worstelend naar boven komen

   Beoordeling door Marga

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen