Ferry Boulogne

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Boulogne

Boek uw ferry overtocht tussen Boulogne in Frankrijk en de ferry haven van Dover in Engeland met de veerbootmaatschappij LD Lines op AFerry. De ferry overtocht Boulonge - Dover duurt 1 uur en 45 minuten.

De ferry haven van Boulogne ligt aan de noordkust van Frankrijk tegenover Dover. De haven van Boulogne-sur-Mer ligt in de directe nabijheid van het drukste scheepvaartkanaal in de wereld en daar waar het Kanaal overgaat in de Noordzee. Dankzij de strategische ligging is de haven makkelijk bereikbaar evenals de winkels en de restaurants in het omliggende gebied. De haven wordt gerund door de Kamer van Koophandel en Industrie van Boulogne-sur-Mer Côte d'Opale. De Kamer van Koophandel investeert voortdurend in noodzakelijke verbeteringen voor de toekomst met steun van de Staat. Dit maakt het mogelijk de kwaliteit van de bestaande haveninstallaties voortdurend te verbeteren en de klant meer diensten te bieden.

Boulogne-sur-Mer (in het Nederlands: Bonen of Beunen) ligt in het Franse departement Nauw van Calais, regio Noord-Nauw van Calais. Het is de hoofdstad van de Côte d'Opale (Opaalkust). De inwoners van Boulogne-sur-Mer worden Boulonnais genoemd. De stad heeft meer te bieden dan men op het eerste gezicht zou denken. Boulogne is van oudsher een vissershaven, de eerste in Frankrijk. Iedere ochtend kun je hier verse vis kopen. Topattractie is Nausicaa, een prachtig zeeaquarium en zeecentrum. De oude ommuurde stad kunt u het beste al wandelend verkennen. De toegang tot de oude stad is mogelijk via vier poorten. Deze vestiging werd gebouwd in de 13de eeuw door de Graven van Boulogne. Het is een schilderachtig plekje vol wijnbarretjes, bistrots en restaurants. Het is de moeite waar om een bezoek te brengen aan de magnifieke basiliek en het kasteel. In het kasteel is een museum ondergebracht met onder meer een collectie kunst uit Oceanie.

  • Ferry haven Boulogne
  • Ferry haven Boulogne
  • Ferry haven Boulogne

Ferry haven Boulogne faciliteitenU kunt gratis parkeren bij de ferry terminal in de haven van Boulogne. Vanaf hier bereikt u het stadscentrum via een voetpad.

Ferry haven Boulogne routebeschrijvingPer Auto
Neem vanuit Calais of Rouen de A16 tot afslag 29 en volg vervolgens de borden "Boulogne Port" tot aan de ferry terminal in Boulogne.

Vanuit Reims neemt u de A26 tot aan afrit N42 en volg daarna de N42 richting "Boulogne Port"

Boulogne Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen