Ferry Calais Dover

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Calais Dover

Op AFerry vindt u meerdere mogelijkheden om met de ferry naar Engeland te varen. Boek een ferry overtocht naar Dover via het Engelse Kanaal vanuit de Franse haven Calais, Boulogne of Duinkerken. Kies voor een ferry overtocht naar Dover met de veerbootmaatschappij SeaFrance, P&O Ferries, LD Lines of Norfolkline. U heeft de keuze uit meerdere veerdiensten per dag. Zoek nu eenvoudig online een prijs op voor uw ferry overtocht naar Dover vanuit de haven van Calais, Boulogne of Duinkerken en boek uw ferry overtocht naar Dover in Engeland op AFerry.

  • Ferry haven Calais Dover
  • Ferry haven Calais Dover
  • Ferry haven Calais Dover
Dover, befaamd om de witte krijtrotsen, ligt in het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. Dover ligt aan het Nauw van Calais, ook wel de Straat van Dover genoemd. Geographisch gezien ligt Dover van heel Engeland het dichtst bij het vasteland. Het ligt slechts op 21 kilometer van Frankrijk. Dover (voorheen Daveren genoemd in het Nederlands) is een belangrijke havenplaats in Engeland. De stad is van oudsher van maritiem belang geweest. Omdat het slechts op 21 km van de Franse kust ligt, is Dover altijd al een belangrijke invalsplaats geweest, zelfs al ver voor de Romeinse tijd. Dover werd door de Romeinen Dubris Portus genoemd. Veerdiensten van zowel P&O Ferries, Norfolk Line, LD Lines als Sea France maken gebruik van de haven in Dover als aanlegplaats. Voordat de haven voor civiele doeleinden werd gebruikt, was het een marinebasis (tot 1923). Vanuit Dover vertrekken er ferries naar verschillende bestemmingen op het Europese vasteland. Dit maakt de stad tot de belangrijkste haven voor verkeer over het Kanaal. Naast de havenactiviteiten zijn de visserij, industrie en het toerisme een belangrijke inkomstenbron voor de stad. Naast de befaamde witte krijtrotsen van Dover staat er ook een indrukwekkend kasteel (Dover castle). Ook zijn hier resten te vinden van een vuurtoren uit de Romeinse tijd (4de eeuw n. Chr). In WOII heeft Dover geleden onder zware bombardementen. Dover heeft een goede verbinding met het (spoor)wegennetwerk in Engeland.

Ferry haven Dover routebeschrijving

Per Auto
Dover ligt ongeveer 110 km ten Zuiden van Londen, met een directe aansluiting op de M2/A2 en M20/A20, beide verbonden met de M25.
De Sea France en P&O Ferries terminals liggen ten oosten van de stad bij de "Eastern Docks". De terminals waarvandaan de ferries vertrekken zijn makkelijk lopend of met de taxi vanaf het Dover Priorij Station te bereiken. Indien u met de auto reist, volgt u de duidelijk aangegeven routes vanaf de A2 of A20.

Per Trein & Bus
Er vertrekt regelmatig een trein naar Dover Priorij Station vanaf Londen Victoria en Londen Charing Cross. De gemiddelde reistijd is 1 uur en 45 min.
Er rijdt regelmatig een bus van de National Express Coach busmaatschappij naar Dover van Londen Victoria busstation. De reistijd is ong. 2 uur en 30 min.

Calais-Dover Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen