Ferry naar Egypte

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Visemar veerbootmaatschappij heeft de routes naar Egypte gesloten als gevolg van de politieke onrust in deze land.

U kunt AFerry gebruiken om ferries naar Egypte te boeken vanaf Italie. U zeilt naar de haven van Alexandrie. Deze pagina bevat informatie over boekingen van ferries van en naar Egypte, speciale aanbiedingen en dienstregeling.

  • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
  • Boek met vertrouwen met
  • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

Egypte

Egypte is een transcontinentale staat en ligt verspreid over Noord-Afrika, Zuidwest-Azië en het Europese Middellandse Zeegebied. Het grootste deel van Egypte ligt rond de vruchtbare Nijlvallei. De Nijlvallei wordt begrensd door de rivier de Nijl, de Middellandse Zee en de Rode Zee. Meer dan 90% van Egypte bestaat echter uit woestijn. Of u nu op zoek bent naar een woestijnavontuur, een relaxte strandvakantie of een rijke en interessante geschiedenis, dan is Egypte de bestemming voor u.

Reizen in Egypte

In Egypte heeft u tal van vervoersmogelijkheden, waaronder de Egyptische spoorwegen die de in Zuid-Egypte gelegen stad Aswan verbinden met Alexandrië in het noorden. Daarnaast rijden er luxe touringcars met airconditioning naar diverse plaatsen in Egypte. Deze bussen voeren ook verschillende excursies zoals dagtochten voor toeristen uit. Het is ook mogelijk om per binnenlandse vlucht naar verschillende steden te reizen. Vervoer over water is mogelijk langs de Nijl en het Suez Kanaal.

Bezienswaardigheden

Egypte, ook wel de wieg van de beschaving genoemd, zal u zeker niet teleurstellen. In Egypte vindt u tal van interessante bezienswaardigheden. De Nijlvallei kent een ongekende culturele rijkdom, zoals de spectaculaire pyramides van Gizeh en de de imposante Sfinx nabij Caïro, de legendarische stad Alexandrië met bijzondere schatten uit de oudheid en prachtige stranden en de stad Luxor waar u de Tempel van Karnak, de Vallei der Koningen en de Tempel van Abu Simbel kunt bezoeken.

Egypte is als reisbestemming niet alleen interessant vanwege de rijke geschiedenis en architectuur, maar ook vanwege de prachtige zandstranden en betoverende koraalriffen. Egypte's Rode Zee is een paradijs voor duikers met een indrukwekkende onderwaterwereld. Daarnaast heeft Egypte een heerlijk klimaat met hete zomers en relatief koele winters. Aantrekkelijk geprijsde vakantieresorts vindt u onder meer in Hurghada, El Gouna, Marsa Alam, Port Ghalib en Sharm El-Sheikh.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen