Ferry naar Elba

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Elba

Speciale aanbieding

Elba, ook wel de Parel van de Toscaanse Archipel genoemd, wordt omringd door de Ligurische en de Tyrrheense Zee.
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

Elba

Ondanks dat Elba slechts 224 km2 groot is, heeft het een zeer gevarieerd landschap met prachtige zand- en kiezelstranden, kristalhelder turquoise water, stijle bergen met adembenemende panorama's en groene heuvels met kastanjebomen.

Opvallend aan de westkant van het eiland is de 1018 m hoge granietberg Mont Capanne, ook wel bekend als "het dak van de Toscaanse Archipel". Aan de oostkust van Elba ligt de berg Mont Calamita met een rijkdom aan ijzererts. Tussen deze twee bergrijke gebieden liggen charmante steden en slaperige kleine vissersdorpjes met tal van historische en archeologische schatten.

Ferries Elba

Moby Lines verzorgt veerdiensten naar het eiland Elba. Geregeld vaart de ferrymaatschappij tussen Portoferrario, de haven op Elba, en Piombino op het Italiaanse vasteland. De vaartijd bedraagt ongeveer 1 uur.

Bezienswaardigheden op Elba

Naast zonnen en relaxen op een van de vele prachtige stranden zijn er op Elba volop mogelijkheden om te surfen, duiken en snorkelen. Houdt u meer van avontuur, dan kunt u hiken naar het hoogste punt van het eiland op Mont Capanne. Vanaf dit punt heeft u een prachtig zicht op de omringende eilanden Corsica, Capraia, Pianosa en Monte.

In Portoferraio staat het Palazzina dei Mulini, waar Napoleon met zijn zuster tijdens zijn ballingschap woonde. Tegenwoordig huist hier het archeologisch museum van Portoferrario. Ook vindt u een aantal interessante Romeinse ruïnes op Elba. Elba heeft een uitstekend nachtleven met gezellige barretjes en restaurants.

Recensies

 • 08 Sep 2019
  Goede overtocht naar Elba
  • We zijn erg tevreden over de veerboot van Corsica (Elba) Ferries. Heenreis van Piombino naar Portoferraio waren we te vroeg bij de haven. Dit was geen probleem en konden al mee met een eerdere veerboot. Passagiers moeten te voet de boot op. Bij vertrek vanaf de boot stappen veel passagiers al op de boot in de auto... dit zorgt voor extra drukte in de parkeerruimte.

   Beoordeling door Anon

 • 20 Aug 2019
  Goede en leuke reis gehad per boot naar Elba
  • Deze overtocht voor een bezoek aan Elba hebben wij eenvoudig kort van te voren geboekt en vervolgens heel vlot gemaakt met de Ferry boot naar Elba en weer terug naar het vaste land.

   Beoordeling door Anon

 • 13 Aug 2019
  Reis naar Elba
  • Super die snelle boot van Corsica Ferries!

   Beoordeling door HENK HOEKSTRA

 • 14 Jun 2019
  Ferries
  • Alles prima,alleen overboeking (op stille dag duur)

   Beoordeling door Anon

 • 17 Jun 2017
  Prima boot
  • Prima bootje, lekker snel

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen