Ferry Lesbos (Mytilini)

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Lesbos (Mytilini)

Boek uw ferry overtocht tussen Lesbos (Lesvos) en diverse ferry havens in Griekenland met de veerbootmaatschappij Anek Lines of Blue Star Ferries op AFerry.

Lesbos (Lesvos) is een eiland van tradities, harmonie en schoonheid. Het wordt omgeven door de heldere water van de Egeïsche Zee. Het eiland wordt door de Grieken ook wel Mytilini genoemd, naar de hoofdstad. Lesbos is het op twee na grootste Griekse eiland na Kreta en Evia, met een totale oppervlakte van 1630 km2. Het heuvelachtige landschap wordt getypeerd door pijnboombossen, valleien, olijf- en eikenbomen. Men zegt dat op Lesbos de beste Ouzo van Griekenland wordt gemaakt.

Lesbos ligt voor de oostkust van Turkije, op zo'n 348 km van de haven van Piraeus op het vasteland van Griekenland.

Lesbos heeft een zacht klimaat en is een van de zonnigste plekken in in het Egeïsche gebied. Lesbos is een schilderachtig Grieks Eiland, met een een overvloed aan geneeskrachtige bronnen en een uniek versteend bos van reuzenpijnbomen. Dit bos in het westen van het eiland werd zo'n 15 tot 20 miljoen jaar geleden bedekt door een lavastroom. Als gevolg van de seismische activiteit in dit gebied is een gedeelte van dit bos weer zichtbaar geworden.

Lesbos heeft ook wandelaars en natuurliefhebbers heel wat te bieden. Op het eiland zijn veel mooie wandelroutes, vooral in het zuiden, waar gemarkeerde wandelpaden u langs olijfboomgaarden, pijnboom- en jeneverbesbossen voeren, weelderige groene valleien volop veldbloemen en pistachioboomgaarden. Indien u de lokale bevolking aanbiedt om de wandelpaden schoon te maken en te markeren, kan het zijn dat men u gratis onderdak biedt in ruil daarvoor.

Één van de populairste toeristenplaatsen op het eiland is het schilderachtige Mithymna (of Molyvos) aan de noordkust. Het is het mooiste plaatsje op Lesbos met keien bestrate steegjes, straatfonteinen en in Ottomaanse stijl gebouwde herenhuizen met houten balkons met bloemen. Op de top van de heuvel waar Mithymna (of Molyvos) tegenaan is gebouwd staat een imposant Genuese kasteel uit de 14de eeuw.

In de heuvels vindt u tal van schattige dorpjes, of bezoek een van de fascinerende musea en kloosters. Lesbos beschikt over meerdere zand- en kiezelstranden en verscheidene geneeskrachtige warmwaterbronnen. Deze bronnen waren al bekend in de oudheid.

Vrijwel onaangetast door het massatoerisme dat andere eilanden in pretparken heeft veranderd, is Lesbos de perfecte plaats voor mensen die het echte Griekenland willen leren kennen. Op Lesbos is genoeg te doen en te zien voor de Griekse eilandhopper.
  • Ferry haven Lesbos
  • Ferry haven Lesbos
  • Ferry haven Lesbos

Lesbos Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen