Ferry naar Litouwen

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Litouwen

Speciale aanbieding

Litouwen

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Karlshamn - Klaipeda
(DFDS LISCO)
€ 237
 • Geboekt: dinsdag 1 september 2020
 • Reizen: maandag 7 december 2020 (Enkele reis)
 • Auto + 2
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry
Litouwen ligt in het noordoosten van Europa, aan de oostkust van de Oostzee. Litouwen is een aantrekkelijke vakantiebestemming met schilderachtige dorpjes, fantastische steden en intrigerende folklore. Daarnaast kent Litouwen trendy shops, uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven.

Litouwen heeft diverse natuurreservaten en nationale parken. In het westen ligt het nationale park Curonian Spit met de overweldigende Curonian Lagune. Een kwart van het grondgebied van Litouwen bestaat uit bossen met een bijzondere flora en fauna.

De beste tijd om naar Litouwen te reizen is van Mei tot en met September. De temperatuur schommelt in deze periode gemiddeld zo tussen de 15 en 20 graden Celsius. In de winter liggen de temperaturen een stuk lager. Het kan extreem koud worden met temperaturen tot ver onder het vriespunt (tot -20 graden).

Bezienswaardigheden

Vilnius aan de rivier de Neris is de hoofdstad van Litouwen. In 2009 was Vilnius een van de twee culturele hoofdsteden van Europa. Vilnius heeft een prachtig historische centrum waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Klaipe, op 318 km van Vilnius, is de op twee na grootste stad van Litouwen. Klaipeda is een moderne stad met mooie stranden en een fantastisch nachtleven.

Recensies

 • 26 Aug 2019
  Comfortabel een grote afstand overbruggen
  • Het bleek, dat we in het à la carte restaurant niet konden eten. Dat kon alleen met een voucher, mits je gereserveerd had, dit ondanks het feit dat er ruim voldoende vrije tafels waren!!! Overigens moet men deze procedure dan VOORAF duidelijk kenbaar maken lijkt me! Na veel heen en weer gepraat mochten we aan een lege tafel wachten tot er een plaats vrij zou komen. Dat gebeurde, dus we gingen er snel zitten. Toen bleek echter, dat men niets meer zou opdienen en konden alsnog afdruipen naar het zelfbedieningsbuffet. Dat was ivm onze 40 jarige huwelijksreis nou juist niet de bedoeling! Als je weet dat er - duidelijk zichtbaar - mensen op een tafel zitten te wachten behandel je die toch niet zo. Geef dan TIJDIG aan, dat het een zinloze exercitie is. En waarom niet één van de lege tafels gebruiken!??? Is men liever lui dan moe of is omzet totaal niet van belang......? Voor de terugreis uiteraard alsnog vouchers besteld, maar dit bruidspaar houdt hier een hele nare smaak aan over

   Beoordeling door WKT

 • 13 Jan 2018
  Reis naar Klaipeida
  • Prima reis en prima accomodatie, alleen de route van het station in Kiel naar de boot is een ramp. Eigenlijk alleen veilig te bereiken met een taxi.

   Beoordeling door HELENA MARIA POST

 • 12 Aug 2016
  rustig overvaren
  • Heerlijk om in een schone hut rustig de nacht te kunnen doorbrengen en dan uitgerust aan je vakantie te beginnen.

   Beoordeling door loes

 • 30 Aug 2014
  leuke overtocht naar Litouwen.
  • aangenaam om te reizen per boot. Er zouden meer faciliteiten moeten zijn zoals een (kinder)bioscoop. De reis van 22 uur is er lang genoeg voor..

   Beoordeling door J A F Leijting

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen