Oresundbron

kaart

Ophalen prijsopgave

Oresundsbron - Informatie

Oresundsbron is een Deens bedrijf dat het vervoer tussen Kopenhagen en Malmo regelt- De Sontbrug is het opvallendste onderdeel van de 16 kilometer lange verbinding voor weg- en spoorverkeer over de Sont tussen Denemarken en Zweden. George Rothne ontwierp de brug en het ingenieursbureau Arup tekende het constructief ontwerp van de brug. De Sontbrug vormt de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö. De brug heeft een van de langste overspanningen van alle tuibruggen. De grootste overspanning is 490 meter. De hoogste pyloon is 204 meter. Naar schatting weegt de brug in totaal 82 miljoen kilogram. De maximale hoogte van het wegdek is 57 meter.

Overzicht

Check-in informatie

Graag uw 8 cijferige referentie nummer bij de hand hebben als u het tolhuisje bereikt. Voor bemande rijstroken graag u 8-cijferige referentie nummer aan de tol assistant doorgeven, voor credit kaart rijstroken graag de cijfertoetsen gebruiken om de 8-cijferige nummer in te toetsen.

routes:
2
Kortste oversteek:
Kopenhagen - Malmo
24 uur
Meest populaire route:

Oresundbron Routes

Speciale aanbieding

  • Boeken is altijd eenvoudig met AFerry
  • Boek met vertrouwen met 's Werelds meest toonaangevende Ferry Website
  • Uw reis zal plezierig verlopen met Bornholmstrafikken

Oresundsbron - Aanvullende informatie

Op de route over de Sontbrug is er gebrek aan faciliteiten. Voetgangers passagiers kunnen gebruik maken van deze verbinding door te kiezen om te reizen met de trein van Malmö naar Kopenhagen. Aan de poort van Zweden zijn er routine douanecontroles. Malmö en Kopenhagen zijn ca. gespreid over 29km en 16km stuk van de route gaat door de Straat van Oresund. Verkeer op de brug is op twee niveaus: de top van de snelweg, en het onderste gedeelte van de rijdende treinen. Een rit over de brug duurt ongeveer 10-20 minuten.

Video

Oresundbron YouTube Video

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen