Oresundbron

kaart
 • Boek Bornholmstrafikken snel en gemakkelijk
  Boek Bornholmstrafikken snel en gemakkelijk

  Boeken is altijd eenvoudig met AFerry

 • Veilig online reserveren
  Veilig online reserveren

  Boek met vertrouwen met 's Werelds meest toonaangevende Ferry Website

 • Reis in comfort en stijl
  Reis in comfort en stijl

  Uw reis zal plezierig verlopen met Bornholmstrafikken

 • Miljoenen tevreden klanten
  Miljoenen tevreden klanten

  We zijn de grootste ferry website in de wereld en hebben een speciaal callcenter voor al uw vragen

Ophalen prijsopgave

Koop een kaartje om over de Sontbrug Brug te gaan

Oresundsbron - Informatie

Oresundsbron is een Deens bedrijf dat het vervoer tussen Kopenhagen en Malmo regelt- De Sontbrug is het opvallendste onderdeel van de 16 kilometer lange verbinding voor weg- en spoorverkeer over de Sont tussen Denemarken en Zweden. George Rothne ontwierp de brug en het ingenieursbureau Arup tekende het constructief ontwerp van de brug. De Sontbrug vormt de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö. De brug heeft een van de langste overspanningen van alle tuibruggen. De grootste overspanning is 490 meter. De hoogste pyloon is 204 meter. Naar schatting weegt de brug in totaal 82 miljoen kilogram. De maximale hoogte van het wegdek is 57 meter.

Oresundbron Routes

Oresundsbron - Aanvullende informatie

Op de route over de Sontbrug is er gebrek aan faciliteiten. Voetgangers passagiers kunnen gebruik maken van deze verbinding door te kiezen om te reizen met de trein van Malmö naar Kopenhagen. Aan de poort van Zweden zijn er routine douanecontroles. Malmö en Kopenhagen zijn ca. gespreid over 29km en 16km stuk van de route gaat door de Straat van Oresund. Verkeer op de brug is op twee niveaus: de top van de snelweg, en het onderste gedeelte van de rijdende treinen. Een rit over de brug duurt ongeveer 10-20 minuten.

Check-in informatie

Graag uw 8 cijferige referentie nummer bij de hand hebben als u het tolhuisje bereikt. Voor bemande rijstroken graag u 8-cijferige referentie nummer aan de tol assistant doorgeven, voor credit kaart rijstroken graag de cijfertoetsen gebruiken om de 8-cijferige nummer in te toetsen.

Oresundbron Havens

Zweden

 • Malmo

  Haven Adres: Oresund Bridge
  Malmö
  Sweden

  Malmo Haven

Denemarken

Video

Oresundbron YouTube Video