Ferry Samos

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Samos Het eiland Samos heeft twee belangrijke ferry havens, bij Vathi in het oosten van het eiland en bij Karlovassi in het noorden. De ferries van Blue Star Ferries en Hellenic Seaways Ferries vertrekken vanuit de haven van Karlovassi.

  • Ferry haven Samos
  • Ferry haven Samos
  • Ferry haven Samos
Dit altijd groene eiland is de wereld van de bekende wiskundige Pythagoras en de astronoom Aristarchus. De prachtige zandstranden, het kristalhelder blauwe water, de weelderige vegetatie, de grote unieke wijngaarden, de traditionele dorpjes met de schilderachtige smalle straatjes en de majestueuze zonsopkomst zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Het eiland heeft een oppervlakte van 476 vierkante km, een kustlijn van 159 km en heeft ongeveer 42.000 bewoners. Het eiland ligt in het oosten van de Egesche Zee, vlak voor de kust van Klein-Azi. Het wordt van Klein-Azi gescheiden door een zeestraat van ongeveer 1300 meter in breedte. Het eiland heeft hoge bergen, zoals de Kerketefsberg in het westen, die met 1437 meter een van de hoogste bergen van de Egesche Zee is, en de Karbounisberg in het midden van het eiland, die 1160 meter hoog is.

Samos is een groen eiland met een bijzonder rijke vegetatie en heeft een Middellands Zeeklimaat met milde winters en koele zomers. Vanwege het terrein en het bijzondere klimaat, produceert het eiland agrarische producten, vis, hout en minerale producten.

Aan een beschutte altijd groene baai ligt de gelijknamige hoofdstad van het eiland, Samos. Samos ligt dicht bij de oude stad Vathi.

Samos heeft meerdere goede stranden met een schitterende kustlijn, kristalhelder blauw water en een altijd groene omgeving. Vooral de stranden bij Agiou Konstantinou, Votsalakia, Avlakia, Potami, de Kleine en de Grote Saitani en het strand bij Marathokambos zijn zeer zeker de moeite waard. Aan de noordkust lgt het schilderachtige vissersplaatsje Kokkari. Het dorpje ligt tussen twee schitterende baaien met prachtige stranden. Vanuit het badplaatsje Pythagorion kunt u een boottochtje maken naar Samiopoula, een klein eilandje voor de zuidkust van Samos.

Boek online uw ferry overtocht naar Samos snel, veilig en in real time op A Ferry NL.

Samos Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen