Ferry Vis

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Vis

Het eiland Vis ligt voor de kust van centraal Dalmatië in Kroatië en heeft een oppervlakte van 90 km2. De hoofdstad van het eiland heet eveneens Vis en ligt aan een baai in het noordoosten van het eiland. Het is de oudste stad van Dalmatië. Vis werd door de Grieken gesticht in 379 v. Chr. onder de naam Issa.

In het centrum van de stad staan een aantal schitterende kerken met daarom heen oude stenen huisjes gebouwd in typisch mediterrane stijl. In de gezellige pittoreske restaurantjes kunt u verschillende traditionele gerechten proberen zoals verse vis, lam, octopus, schapen en geitenkaas onder het genot van een heerlijk glasje lokale wijn.

Tot 1989 was Vis een militaire basis en verboden voor toeristen. In het verleden werd Vis dan ook wel het "Verboden Eiland" genoemd. De omgeving en de natuur is er nog vrijwel onaangetast met een groot aantal mooie baaien en stranden. Het eiland heeft een grillige kustlijn en vanaf de hoogste berg op het eiland, de Hum (585 m), kan men bij helder weer de de Italiaanse kust in de verte zien. Een 18 km brede zeestraat scheidt Vis van het oostelijke buureiland Hvar.

Bezienswaardigheden op Vis zijn onder meer de Romeinse stad Issa, het archeologische museum en het Franciscanenklooster Gradina.

  • Ferry haven Vis
  • Ferry haven Vis
  • Ferry haven Vis
Faciliteiten Ferry haven Vis

In de zomer verzorgt Blue Line Ferries regelmatig ferry overtochten tussen Vis en Split.

Vis Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen