Eurotunnel Folkestone

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Folkestone Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Folkestone ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Folkestone, in Groot-Brittanie, zijn beschikbaar vanaf Frankrijk. Je kunt een veerboot nemen naar Folkestone vanuit Calais.

Folkestone Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Folkestone worden geëxploiteerd door EuroTunnel. Wanneer u naar een veerboot naar Folkestone zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Dover om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Folkestone veerboten met EuroTunnel staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Folkestone is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Calais - Folkestone
(EuroTunnel)
€ 304
 • Geboekt: maandag 14 september 2020
 • Reizen: zondag 27 september 2020 - zondag 11 oktober 2020
 • Auto + 4
 • Eurotunnel Folkestone
 • Eurotunnel Folkestone
 • Eurotunnel Folkestone

Over Eurotunnel

Eurotunnel beheert de infrastructuur van de Kanaaltunnel en runt een pendelservice voor vrachtwagens en een pendelservice voor auto's en bussen tussen Folkestone (Engeland) en Coquelles (Frankrijk). Eurotunnel is de marktleider op het gebied van de Kanaal overtochten.

Kanaaltunnel

De kanaaltunnel verbindt Engeland met Frankrijk, door een tunnel van ruim 50 kilometer. De tunnel bestaat uit drie buizen. Elke dag gaan er ongeveer 50 autotreinen door de tunnel. Gedurende de dag ongeveer 2 per uur, in de nacht gemiddeld 1 per uur. De rit duurt ongeveer 35 minuten en u kunt in uw auto blijven of de benen even strekken. De trein is ideaal voor mensen die geen gebruik willen maken veerboot of snel van Frankrijk naar Engeland en vice versa willen gaan.

Waarom de Kanaaltunnel?

De kanaaltunnel is om meerdere redenen handig. Allereerst is het de ideale oplossing voor mensen die zeeziek worden als ze met de veerboot gaan. Daarnaast is het de snelste oplossing, niet alleen de overtocht is van korte duur, meestal duurt het ook niet lang om uw voertuig in te checken. U hoeft niet een lange tijd van te voren aanwezig te zijn zoals wel het geval is bij een veerbootovergang.

Let wel op dat u geen gebruik van de Kanaaltunnel wanneer u een auto heeft die rijdt op LPG! Een oplossing hiervoor is van gebruik te maken van een veerboot van Calais naar Dover of Duinkerke naar Dover, of natuurlijk vice versa van Dover naar Calais of van Dover naar Duinkerke.

Folkestone

De terminal van de Kanaaltunnel aan de Engelse zijde van het traject ligt nabij Folkestone, vanuit hier kunt u de M20 nemen om het binnenland van Engeland in te trekken. De M20 brengt u richting Londen of Dover. Het adres van de terminal in Folkestone is: Ashford Rd, Folkestone, Kent CT18 8XX,Verenigd Koninkrijk.

Faciliteiten in de terminal van Folkestone

In de terminal van Folkestone zijn verschillende faciliteiten aanwezig zoals: een informatie kantoor, VVV Kantoor, fast food restaurant, kiosk, wisselkantoor, toiletten, telefoon, winkels, rustruimte (open 24 uur per dag) en club lounge.

Routebeschrijving naar de terminal van Folkestone

Per Auto

De Eurotunnel terminal in Folkestone ligt bij het knooppunt 11A op de M20. Vanuit Zuid-Londen is de rijtijd ongeveer 1 uur en 30 min.

Per Bus

National Express verzorgt busdiensten naar Folkestone via Londen.

Per Trein

Vanaf het station Londen Charing Cross gaan er geregeld treinen naar Folkestone. Eveneens gaan er vanuit Dover ook dagelijks meerdere treinen naar Folkestone.

Folkestone Kaart

Bekijk map

Havenadres

EuroTunnel

Eurotunnel UK Terminal, Ashford Road, Folkestone, CT18 8XX, United Kingdom

Recensies

 • 09 Jan 2020
  tunnel snel en efficient
  • Afgelopen half jaar 3x naar UK gereisd met gezin, 2x met ferry(dover) en nu met tunnel, wat absoluut de snelste manier is. Altijd via AFerry geboekt, wat een duidelijk weergave geeft van alle mogelijke afvaarten en treintijden waardoor een keus gedegen gemaakt kan worden.

   Beoordeling door NL to UK by tunnel

 • 09 Aug 2019
  Top Service
  • Top service zoals altijd

   Beoordeling door Fayaz Haider

 • 07 Jun 2019
  Teleurstelling
  • Wij hadden een familietrip naar Londen vanwege ons 30 jarig huwelijksfeest met alle kinderen en onze hond. Bij aankomst bleek dat de inenting tegen lintworm niet ouder dan 5 dagen mag zijn. Hierdoor mocht onze hond niet mee en hebben wij moeten regelen dat hij na uren opgehaald werd door een familielid. Hier is onvoldoende aandacht voor op de site!

   Beoordeling door Anon

 • 02 Jun 2019
  Top
  • Alles was top. Alleen geen Wifi on board. Wel betaald en alleen op algemeene ruimte. Niet in kamer ook niet in het restaurant. De rest een top ervaring.

   Beoordeling door WALID HAMIDY

 • 09 May 2019
  Eurotunnel is geweldig
  • Zo makkelijk heb ik nog nooit gereisd , als je online geboekt hebt , dan wordt je auto herkend en krijg je je ticket In 1 woord geweldig

   Beoordeling door GERRIT CHRISTIAAN DWARSWAARD

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen