Ferry Gibraltar

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Gibraltar

Let op: op dit moment worden er geen ferry overtochten aangeboden op AFerry vanuit de ferry haven van Gibraltar.

Gibraltar is een groeiende, moderne stad voorzien van alle gemakken, zoals banken, hospitaals, tandartsen en politie.

Gibraltar is al meer dan 3000 jaar een maritiem centrum. Admiraal Nelson zag als een van de eerste het belang van Gibraltar als marine basis. Nadat de Royal Dockyard in 1985 werd gesloten, is Gibraltar op zoek gegaan naar andere sectoren om te overleven. Een van deze sectoren is de haven. De haven staat centraal bij de transformatie van Gibraltar van marinebasis tot een bloeiend handelscentrum. Elk jaar passeren meer dan 80.000 schepen de Straat van Gibraltar. Met een enorme financiële bijdrage van de regering is het de haven gelukt om faciliteiten te ontwikkelen voor een grote verscheidenheid aan schepen. Nog steeds wordt er aan verbeteringen gewerkt. Het resultaat van deze verbeteringen is dat de haven nu meer dan 5500 schepen per jaar af kan handelen. De nieuwe cruiseterminal kan meer dan 200 cruise ferries afhandelen per jaar. Dit is erg belangrijk voor de economie van Gribraltar.

Gibraltar is een Brits gebied overzee dat grenst aan Spanje en een 28000 inwoners heeft. Dit maakt het één van de dichtst bevolkte gebieden in de wereld. Gibraltar, ook bekend als de Rots, heeft een warm, Mediterraan klimaat en is één van de rijkste gemeenschappen in de wereld.

Gibraltar werd door Spanje in 1713 afgestaan aan Groot-Brittannië in het kader van het Verdrag van Utrecht, hoewel Spanje zelfs vandaagdedag nog om teruggave verzoekt. Gibraltar heeft een overvloed aan flora en fauna en kent meer dan 500 verschillende plantensoorten. De grootste attractie op Gibraltar zijn de apen van Barbarije Macaque, de enige nog wilde apen in Europa.

  • Ferry haven Gibraltar
  • Ferry haven Gibraltar
  • Ferry haven Gibraltar

Ferry haven Gibraltar faciliteitenDe ferry haven van Gribaltar biedt passagiers diverse voorzieningen en faciliteiten.

Ferry haven Gibraltar routebeschrijvingPer Auto
Vanuit Spanje neemt u de N340 of de A7 (Cadiz - Malaga snelweg) naar Gibraltar. Bij knooppunt 119 rijdt u de N351 op. Deze leidt naar La Linea, een grensstadje tussen Spanje en Gibraltar. De grens is 24 uur per dag open. U kunt zonder beperkingen de grens over. De toegang tot Gibraltar is vrij. De grens ligt op slechts vijf min. lopen van het La Linea Busstation.

Per Trein
Hoewel er geen spoorweg op Gibraltar is, zijn de naburige steden San Roque en Algeciras in Spanje goed per trein (RENFE) bereikbaar. Beide steden liggen op slechts een paar minuten rijden van Gibraltar.

Gibraltar Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen