Veerboten Göteborg

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Göteborg Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Göteborg ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Göteborg, in Zweden, zijn beschikbaar vanaf Denemarken en Duitsland. Je kunt een veerboot nemen naar Göteborg vanuit Kiel.

Göteborg Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Göteborg worden geëxploiteerd door Stena Line. Wanneer u naar een veerboot naar Göteborg zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Helsingborg, Malmö en Trelleborg om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Göteborg veerboten met Stena Line staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Göteborg is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

  • Ferry haven Göteborg
  • Ferry haven Göteborg
  • Ferry haven Göteborg

Over Göteborg

De ferry haven van Göteborg ligt in het zuidwesten van Zweden ongeveer halverwege Kopenhagen in Denemarken en Oslo in Noorwegen. Door de gunstige natuurlijke ligging is de ferry haven van Göteborg uitgegroeid tot de grootste haven en belangrijke handelsstad in Scandinavië.

De ferry haven van Göteborg werd gebouwd in 1620 en wordt geëxploiteerd door de stad zelf. Sindsdien heeft de haven diverse ontwikkelingen ondergaan en is onlangs gemoderniseerd. De ferry haven heeft nu 3 passagiersterminals en een cruiseterminal.

Göteborg ligt aan de monding van de rivier de Göta älv en vandaar de naam Göteborg. Een gedeelte van de stadscentrum met de grachten en kanalen is gebouwd door Nederlanders. Bezienswaardigheden in Göteborg zijn onder meer het Göteborg Kunstmusem, Liseberg (het grootste amusementspark in Scandinavië), het Röhss Museum (natuurhistorisch museum) en de Göteborg Opera.

De belangrijkste boulevard is Kungsportsavenyn, ook wel kortweg Avenyn (Avenue) genoemd. Deze brede boulevard heeft een totale lengte van 1 kilometer en loopt van het oude stadscentrum tot aan het Götaplatsen plein, waar het Göteborg Kunstmuseum en verscheidene andere culturele instellingen zich bevinden.

In het zuiden van Göteborg ligt de archipel Zuid-Gothenborg, dat onder meer bestaat uit de eilandjes Vinga en Styrsö en waar u het Älvsborg Fort kunt bezoeken.

Göteborg faciliteiten

In alle ferry terminals vindt u diverse moderne faciliteiten. Er is parkeergelegenheid tegen betaling voor kort en lang parkeren bij de terminals. Parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar.

Göteborg routebeschrijving

Per Auto

Vanuit het Noorden bereikt u Göteborg via de E6/Uddevalla, vanuit het Zuiden via Halmstad. Vanuit het Oosten komt u in Göteborg via de E20 vanuit Örebro of via snelweg 40 vanuit Jönköping.

Let op: er zijn in de haven van Göteborg 2 Stena Line terminals!

Ga voor veerdiensten naar Frederikshavn naar de "Danmarks-terminalen" (Masthugsterminalen).

Voor veerdiensten naar Kiel gaat u naar de "Tysklands-terminalen" (Majnabbeterminalen)

Per Trein

Vanaf het Centraal Station bereikt u de Stena Line ferry terminals met de tram. Neem tram 3 of 9 rijden in het centrum van Göteborg en volg de borden richting de Stena Line terminal.

Göteborg Kaart

Bekijk map

Havenadres

Stena Line

For sailings to/from Frederikshavn: Danmarksterminalen, Masthuggskajen, S-40519 Göteborg, Sweden

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen