Ferry Helsingborg

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Helsingborg

Boek uw ferry overtocht tussen Helsingborg in Zweden en de ferry haven van Helsingor in Denemarken en Puttgarden en Rostock in Duitsland met de veerbootmaatschappij Scandlines op AFerry.

De ferry haven van Helsingborg ligt aan de Straat van Öresund in de provincie Skåne in Zuid-Zweden. De ferry haven van Helsingborg is één van de grootste en drukste havens in Europa.

De ligging van Helsingborg aan de Oostzee en de gehele jaar door ijsvrije Straat van Öresund heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van de haven.

Helsingborg ligt van alle plaatsen in Zweden het dichtsbij Denemarken. Helsingborg ligt namelijk aan het smalste deel van de Öresund, tegenover de Deense stad Helsingor. Helsingborg is een schilderachtige kuststad. Er zijn in Helsingborg verschillende bouwstijlen te bewonderen, van oude kerken tot moderne zakengebouwen. Het nabijgelegen kasteel Sofiero is door koning Gustav VI Adolf na zijn dood in 1973 aan de stad Helsingborg nagelaten. Rond het kasteel liggen een aantal grote tuinen met verschillende inheemse planten.

Helsingborg was oorspronkelijk een Deense stad. Het is één van de oudste steden in het huidige Zweden. De gunstige ligging van de stad zorgde ervoor dat het lange tijd een omstreden stad was. Van de stad wordt voor het eerst melding gemaakt in oorkondes uit 1085. Vanaf 1360 stond de stad onder invloed van de Hanze. Tot 1658 was de stad Deens en in 1676 en 1677 was dat weer het geval. Later werd de stad aan Zweden overgedragen.

 • Ferry haven Helsingborg
 • Ferry haven Helsingborg
 • Ferry haven Helsingborg

Ferry haven Helsingborg faciliteitenDe haven van Helsingborg is verdeeld in de Noordhaven, de Zuidhaven, de Westhaven en de Jachthaven. De terminal "Knutpunkten" (in de Noordhaven) is een gecombineerde ferry, trein en bus terminal in het stadscentrum en de belangrijkste ferry terminal voor het passagiersvervoer. Scandlines opereert vanuit deze terminal.

De ferry terminal in de haven van Helsingborg biedt uitgebreide faciliteiten. Buiten bij de termina kunt u gratis uw auto parkeren. Dit parkeerterrein is echter onbewaakt.

Ferry haven Helsingborg routebeschrijvingPer Auto
De belangrijke autosnelwegen E4 en E6 die alle grote steden in Scandinavië en Europa verbinden komen in Helsingborg samen. Verlaat de snelweg bij Helsingborg-Zuid en volg de borden "FärjaOslo".

Per Trein
Er zijn meerdere treinverbindingen per dag tussen Helsingborg en Hamburg, Oslo, Stockholm en Göteborg. Ook rijden er lokale treinen tussen Helsingborg en de kleinere steden in dit gebied.

Per Bus
Swebus verzorgt busdiensten naar Jönköping, Halmstad, Kristiansand, Göteborg, Stockholm Kopenhagen in Denemarken. Skånetrafiken verzorgt de regionale en lokale busverbindingen.

Boek uw Helsingborg ferry overtocht veilig en in real time op A Ferry NL.

Helsingborg Kaart

Bekijk map

Havenadres

Scandlines

Bredgatan, 25278 Helsingborg, Sweden

Recensies

 • 27 Jun 2016
  Honden ook welkom
  • Dit is gewoon een heel snelle roll on roll off overtocht, voordat je goed en wel op de boot bent, moet je er alweer van af

   Beoordeling door Jur van der Veen

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen