Ferry Kristiansand

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Kristiansand Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Kristiansand ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Kristiansand, in Noorwegen, zijn beschikbaar vanaf Denemarken. Je kunt een veerboot nemen naar Kristiansand vanuit Hirtshals.

Kristiansand Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Kristiansand worden geëxploiteerd door Color Line en Fjord Line. Omdat 2 veermaatschappijen in en uit Kristiansand opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Kristiansand zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Bergen, Langesund en Larvik om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Kristiansand veerboten met Color Line en Fjord Line staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Kristiansand is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

 • Ferry haven Kristiansand
 • Ferry haven Kristiansand
 • Ferry haven Kristiansand

Over Kristiansand

Kristiansand is bijna net zo ver zuidelijk als je kunt gaan in Noorwegen. Dit is Sorlandet van Noorwegen, of Southland. De veerboothaven van Kristiansand ligt aan de monding van de rivier de Otra aan de Skagerrak (een zijarm van de Noordzee) die Noorwegen en Denemarken scheidt.

De veerhaven van Kristiansand, centraal gelegen aan de zuidkust van Noorwegen, biedt comfortabele accommodatie evenals internationale reizen en transporten - over zee, spoor en over de weg. Vanwege korte overtochten en frequente afvaarten naar naburige landen, wordt de haven van Kristiansand vaak de "Gateway to Europe" van Noorwegen genoemd.

De alternatieve naam van Kristiansand is Christianssand. Kristiansand is vernoemd naar koning Christiaan IV, die het in de 17e eeuw tijdens de Renaissance stichtte. Kristiansand is ook het zonnigste deel van Noorwegen. De prachtige stranden en het fascinerende landschap trekken veel bezoekers uit de rest van Noorwegen en de buurlanden. Het is ook een populaire bestemming voor vissen en jagen, hoewel strikte regels moeten worden nageleefd. Kristiansand heeft een aantal van de meest interessante geschiedenismusea, zoals Vest Agder, het grootste openluchtmuseum van Noorwegen, het Kristiansand Cannon Museum met 's werelds op één na grootste kanon erin, een nagebouwde Bronstijd-nederzetting en Setesdalsbanen - Vintage Stoomtrein samen met andere Renaissance-architectuur zoals het Christiansholm-fort en een 960 jaar oude Oddernes-kerk. Kristiansand is niet alleen een prachtig strand resort, maar ook een mooi gezicht met rijen oude houten huizen en overal hangende manden met bloemen.

Kristiansand faciliteiten

De veerhaven van Kristiansand is goed uitgerust met een breed scala aan faciliteiten op de terminals. Kortetermijn- en langetermijnparkeerfaciliteiten zijn ook beschikbaar, samen met gehandicaptenparkeerplaatsen.

Kristiansand routebeschrijving

Neem de E18 vanuit het oosten en de E39 vanuit het westen of vanuit het noorden en volg de hoofdweg naar het stadscentrum. Volg daarna de borden naar de veerbootterminal.

Het treinstation ligt net buiten de veerbootterminal er vlak naast in het midden van de stad, evenwijdig aan Vestre Strandgate Street. Ongeveer vijf treinen rijden dagelijks van Kristiansand naar de hoofdstad Oslo.

Kristiansand Kaart

Bekijk map

Havenadres

Color Line

Fergeterminalen, 4600, Norway

Fjord Line

Vestre Strandgate 31, 4611 Kristiansand S, Norway

Recensies

 • 03 Sep 2019
  Snel en goedkoop
  • Overzichtelijke mogelijkheden en een goed manier om de prijs te bepalen.

   Beoordeling door HJ KUIPER

 • 18 Aug 2019
  fijne manier van reizen
  • graag een plek waar je geld kan wisselen aan boord

   Beoordeling door Anon

 • 05 Aug 2019
  Anoniem
  • Mochten niet bij onze hond die in de auto zat

   Beoordeling door Anon

 • 05 Aug 2019
  vlot naar noorwegen
  • wat ik zeer goed vond is de inschepingsprocedure ,dit ging zeer goed met geen vervelende en tijdrovende procedures. als wat ouder koppel is een reservatie in het buffet restaurant aan te bevelen ,je kan er lekker eten en op die manier rustig genieten van de overtocht , de gereserveerde tafel bleef tijdens de hele overtocht aan ons toegewezen , zodat je ook makkelijk de tax free shop eens kon bezoeken , zonder achteraf je plaats kwijt te zijn. kortom alles perfect geregeld

   Beoordeling door LUC BELIEN

 • 01 Aug 2019
  Good ferry trip
  • Everything went smooth, no complaints.

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen