Ferry Le Havre

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Le Havre Routes

Ferry haven Le Havre

Boek uw ferry overtocht tussen Le Havre in Frankrijk en de ferry haven van Portsmouth in Engeland met de veerbootmaatschappij LD Lines op AFerry.

De haven van Le Havre is gesticht in 1517 door Koning Francois I. Het is tegenwoordig de op een na grootste ferry haven van Frankrijk. Het ligt aan de monding van de rivier de Seine. Le Havre ligt op slechts 200 km van Parijs.

Le Havre ligt aan één van de drukste zeeroutes ter wereld. Het voordeel van de ferry haven van Le Havre is dat geïmporteerde goederen tenminste een dag eerder het vasteland van Europa bereiken dan vanuit andere Noord-Europese havens. Terwijl de containers uit de haven van Le Havre al lang zijn afgeleverd bij de Europese distributiecentra, moeten schepen op weg naar Antwerpen of Rotterdam nog aanleggen.

Le Havre werd tijdens WOII verwoest. Het is sindsdien echter herbouwd en nu is het een drukke en levendige stad met een bloeiende boot- en jachthaven. Het is eveneens de grootste internationale handelshaven in Frankrijk. U kunt hier een aantal bezienswaardigheden bezoeken of gaan winkelen.

Veel van de winkels vindt u in winkelstraten of winkelcentra. Het belangrijkste winkelcentrum met een overdekte markt en voetgangersstraten is de Quartier Grand Centre. Naast de terminal van LD Lines vindt u de Quartier St Francois waar behalve alleraardigste barretjes en restaurantjes, ook elke middag een vismarkt is. De Quartier Rond-Point is open op Dinsdag, Donderdag en Zondagochtend en bevindt zich vlak bij het treinstation.

Rouen, de hoofdstad van Normandië, ligt ca. 90 km ten zuiden van de ferry haven van Le Havre. In Rouen vindt u een aantal fraaie musea en kerken. Op Zondag kunt u op koopjesjacht op de vlooienmarkt, terwijl u de Normandische sfeer in zich opneemt.

Speciale aanbieding

  • Ferry haven Le Havre
  • Ferry haven Le Havre
  • Ferry haven Le Havre

Ferry haven Le Havre faciliteitenDe belangrijkste passagiersterminal in de ferry haven van Le Havre wordt gebruikt door LD Lines en heet "Citadelle". De ferry terminal heeft tal van faciliteiten zoals boutiques, lounges, toiletten, check-in balies en parkeerfaciliteiten voor lang parkeren. De haven ligt op slechts 20 min. lopen van het stadscentrum, volg eenvoudigweg de Pointe de Floride (wandelpad langs de pier).

Ferry haven Le Havre routebeschrijvingPer Auto
Neem vanuit Parijs de snelweg A13 (90 km); neem vervolgens de afslag richting de E46/E402 (Le Havre/Caen) en rij de A13 op (32 km), neem de afslag naar de A131 richting Le Havre/Fecamp (15 km). Maak een lichte bocht naar rechts bij de E05 (volg de borden richting Le Havre) en sla rechts af bij de N15 en volg vervolgens de borden richting de ferry haven van Le Havre.
Le Havre ligt op slechts 95 km van Caen. Neem de autosnelweg A13, vervolgens de A29 en volg de borden richting Le Havre en de ferry haven van Le Havre.
Neem vanuit Dieppe de Avenue de Breaute/N27. Neem na ong. 50 km de afslag om de A29 op te rijden richting Le Havre/Caen. Volg deze weg voor 65 km en neem dan de A131/E05 richting Le Havre, ga verder op de N282 en neem uiteindelijk de N15 die uitkomt in het stadscentrum. Volg vervolgens e borden richting de ferry haven.

Per Shuttle Bus
Er rijdt een shuttle bus tussen de ferry haven en het stadscentrum van Le Havre. Opstapplaatsen voor de shuttle bus vindt u in het centrum van Le Havre voor de in kerk St Michel en het winkelcentrum Coty .

Per Taxi
Rijtijd van de ferry haven naar het centrum is ong. 5 min., rijtijd naar het strand, de bushalte en het treinstation ong. 8 min. In de haven is een taxidienst beschikbaar.

Le Havre Kaart

Bekijk map

Havenadres

Brittany Ferries

Terminal de la Citadelle, 76600,Le Havre, France

DFDS

Terminal de la citadelle, Quai Auguste Brostrom, 76600 Le Havre, France

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen