Ferry Marseille

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Marseille Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Marseille ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Marseille, in Frankrijk, zijn beschikbaar vanaf Algerije, Corsica, Sardinie en Tunesie. Je kunt een veerboot nemen naar Marseille vanuit Ajaccio, Algiers, Bastia, Ile Rousse, Porto Vecchio, Skikda, Tunis en Zarzis.

Marseille Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Marseille worden geëxploiteerd door Algerie Ferries, Corsica Linea, CTN en La Meridionale. Omdat 4 veermaatschappijen in en uit Marseille opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Marseille zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Nice, Savona en Toulon om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Veerboten met Algerie Ferries en andere bedrijven die van en naar Marseille varen staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Marseille is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Ajaccio - Marseille
(Corsica Linea)
€ 62
 • Geboekt: donderdag 10 september 2020
 • Reizen: vrijdag 25 september 2020 (Enkele reis)
 • 1 volwassene(n) (Voetpassagier)
Tunis - Marseille
(Corsica Linea)
€ 205
 • Geboekt: zaterdag 12 september 2020
 • Reizen: zondag 15 november 2020 (Enkele reis)
 • 2 volwassene(n) (Voetpassagier)
 • Ferry haven Marseille
 • Ferry haven Marseille
 • Ferry haven Marseille

Over Marseille

De ferry haven van Marseille ligt aan de zuidoostkust van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Marseille is de op één na grootste stad in Frankrijk na Parijs (natuurlijk). Het heeft een lange en interessante geschiedenis net zoals de hoofdstad. De stad heeft ong. 1.25 miljoen inwoners. De bevolking is samengesteld uit verschillende culturen van rondom het Middellands Zee gebied, West-Afrika en Indochina. Marseille is anders dan de rest van de Provence. Het is niet mooier gemaakt voor de toeristenindustrie dan het in werkelijkheid is. Het leven gaat hier het hele jaar door, niet alleen van Mei tot Oktober. Het is de belangrijkste zeehaven in Frankrijk en heeft een lange handelgeschiedenis die teruggaat tot 600 v. Chr. Griekse zeelui uit Klein-Azië hebben de haven van Massilia gesticht (De Oude Haven). In de 1ste eeuw v. Chr. steunde de stad Pompei in plaats van Caesar. Caesar bezette de stad vervolgens en confisqueerde in 49 v. Chr. de vloot, hiermee de handel in Massilia blokkerend.

Er zijn vele havensteden aan de Middellandse Zee, allemaal met hun eigen karakter. Van al deze havens is de Zuid-Franse Haven Marseille uniek in zijn soort, met zijn oude haven, reeks van forten, de nabijgelegen eilanden, de indrukwekkende kerken, de jachthavens en de musea. Marseille is een onvergetelijke en interessante plaats om te bezoeken.

Langs de kustlijn van Marseille liggen meerdere havens. Deze zijn voornamelijk gebouwd voor de grote moderne schepen. Wanneer men echter aan de haven van Marseille denkt, denkt men aan de oude haven, Le Vieux Porte.

Marseille faciliteiten

De passagiersterminal in ferry haven van Marseille is ontwikkeld om aan alle behoeften te voldoen van de passagiers.

Marseille routebeschrijving

Per Auto

Vanuit Lyon/Montpellier bereikt u de ferry haven van Marseille via de A7, vervolgens neemt u de afslag na Vitrolles richting de A55 en volgt de borden Marseille - Vieux Port. Neem vanaf de A55 afslag 4 en volge de borden naar de Gare Maritime.

Vanuit Aix en Provence/Lyon/Nice bereikt u de ferry haven van Marseille via de A7. Houdt na afslag 5 rechts aan en volg de borden richting de Gare Maritime.

Per Bus

Momenteel is een busstation in aanbouw naast de Gare Saint-Charles, Vanaf hier zullen bussen rijden naar verschillende bestemmingen in de Bouches-du-Rhône. Tot die tijd vertrekken de bussen naar Aix-en-Provence vanaf het nabijgelegen Porte d'Aix. Andere bussen naar Cassis, La Ciotat en Aubagne vertrekken vanaf Castellane. In de stad is er een uitgebreid busnetwerk dat de verschillende stadsdelen en voorsteden met elkaar verbindt.

Per Trein

Gare de Marseille Saint-Charles is het belangrijkste treinstation in Marseille met directe regionale verbindingen naar Nice, Toulouse en Bordeaux en een internationale dienst naar Barcelona. Gare Saint-Charles is eveneens een belangrijk TGV station voor het zuiden van Frankrijk. U bereikt vanaf hier Parijs in slechts 3 uur en Lyon reachable in ongeveer anderhalf uur. Er rijdt ook een TGV trein rechtstreeks naar Straatsburg.

Marseille Kaart

Bekijk map

Havenadres

Algerie Ferries

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

La Meridionale

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

CTN

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

Corsica Linea/CTN

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

Corsica Linea

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

Recensies

 • 31 Jul 2019
  Beter dan Corsica ferries.
  • Alles goed geregeld. Alleen de aanwijsborden in Il Rouse,waar je klaar moet gaan staan slecht aangegeven. Er worden naar mijn idee minder auto s op de boot gepropt dan bij Corsica Ferries. Dus makkelijker uit en in stappen. Niet zo hektisch.

   Beoordeling door TONNIS TEN HOVE

 • 01 May 2015
  goede overtocht
  • Geduld moeten hebben bij het vertrek. Komt hij nu wel of niet. Veerboot moest om 21.00 uur vertrekken, kwam toen pas in de haven en lag pas om 21.15 vast aan de kade. Het aan boord gaan ging razendsnel, zodoende om 21.45 vertrek. Zodoende geen noemenswaardige vertraging. Knap werk van het inschepingsteam. Van de catering aan boord geen gebruik gemaakt, zodoende niet beoordeeld. Hut was prima in orde en zeer schoon.

   Beoordeling door joop

 • 28 Oct 2014
  Motorit
  • Konden maar 22:45 eten en en elders geen eetgelegenheden aan bar was kleine versnaperingen uitverkocht

   Beoordeling door Anon

 • 23 Aug 2014
  Nachtboot van Sardinie naar Marseille, best leuk!
  • Goed verzorgde boot, wij hadden een buitenhut, met raam dus, zag er netjes uit, zelfs met tv. Boot met roltrappen, zwembad en disco naast het zwembad. Als je aan boord kont even zwemmen en bubbelen is best leuk. Zelfbedieningsrestaurant is ok, even iets eten aan de bar bij het zwembad ( broodje of zo) is ook een goed idee.

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen