Ferry Olbia

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Olbia Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Olbia ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Olbia, in Sardinie, zijn beschikbaar vanaf Italie. Je kunt een veerboot nemen naar Olbia vanuit Genua, Livorno en Piombino.

Olbia Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Olbia worden geëxploiteerd door Grimaldi Lines, Moby Lines en Tirrenia di Navigazione. Omdat 3 veermaatschappijen in en uit Olbia opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Olbia zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Golfo Aranci om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Olbia veerboten met Grimaldi Lines, Moby Lines en Tirrenia di Navigazione staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Olbia is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Livorno - Olbia
(Grimaldi Lines)
€ 250
 • Geboekt: maandag 21 september 2020
 • Reizen: vrijdag 9 oktober 2020 - zaterdag 17 oktober 2020
 • Auto + 3
Genua - Olbia
(Tirrenia di Navigazione)
€ 133
 • Geboekt: maandag 21 september 2020
 • Reizen: maandag 28 september 2020 - zaterdag 3 oktober 2020
 • Motor + 1
Genua - Olbia
(Moby Lines)
€ 394
 • Geboekt: dinsdag 22 september 2020
 • Reizen: donderdag 1 oktober 2020 - vrijdag 9 oktober 2020
 • Auto + 2
 • Ferry haven Olbia
 • Ferry haven Olbia
 • Ferry haven Olbia

Over Olbia

Olbia (lokaal bekend als "Terranoa" in de Sardinische taal of "Tarranoa" in de Gallurese) is een stad met ong. 40.000 inwoners in Noordoost-Sardinië (Italië) in de regio Gallura.

Olbia (de naam is van Griekse oorsprong) is zeer oud en waarschijnlijk gesticht door de Grieken aldus een plaatselijke legende. U vindt er ruïnes niet alleen uit de prehistorische tijd (een Fenicische nederzetting) maar ook uit het Romeinse Tijd (toen het al een belangrijke haven was) en uit de Middeleeuwen toen het de hoofdstad van Giudicato van Gallura was, een van de vier onafhankelijke staten van Sardinië. Opmerkelijk is ook de voormalig Romaanse kathedraal van San Simplicio (11de-12de eeuw).

In de Romeinse tijd heette de stad "Olbia" geheten, in de Middeleeuwen "Civita" (het Giudicati tijdperk) en "Terranova Pausania" tot de jaren 40 van de vorige eeuw. Olbia werd opnieuw de officiële naam van de stad na de fascistische periode. Het is tegenwoordig het economisch hart van het eiland (commerciële centra, voedselindustrie) en ligt dichtbij het bekende vakantieresort Costa Smeralda.

Olbia is de belangrijkste verbinding tussen Sardinië en de Italiaanse peninsula, met een luchthaven (Olbia-Costa Smeralda), een passagiershaven (Olbia-Isola Bianca), en een spoorlijn naar Porto Torres en Cagliari. Er gaat een snelweg naar Nuoro en Cagliari (SS131) en nationale wegen naar Sassari (SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) en Palau (SS125).

Olbia faciliteiten

Elk jaar passeren meer dan 3 miljoen passagiers en 5 miljoen ton vracht de ferry haven van Olbia. De ferry haven heeft tal van faciliteiten voor ferries, cruise- en vrachtschepen.

Olbia routebeschrijving

Per Auto

Neem vanuit het noorden van Sardinië de provinciale weg SS125. Deze weg brengt u rechtstreeks naar de ferry haven van Olbia.

Vanuit het westen van Sardinië neemt u de SS127 en vanuit het zuiden de SS131. Volg eerst de borden richting Olbia en dan Porto di Olbia (haven Olbia).

Vanaf de luchthaven

De luchthaven ligt op slechts 5 km van de ferry haven van Olbia. Vanaf de luchthaven kunt u per trein, bus, taxi of huurauto naar de ferry haven reizen.

Olbia Kaart

Bekijk map

Havenadres

Grimaldi Lines

Passenger Terminal, Viale Isola Bianca, Port of Olbia, I-07026, Sardinia

Moby Lines

Stazione Marittima, Isola Bianca, I-07026, Sardinia

SNAV

Stazione Marittima - Isola Bianca , I-07026 Olbia, Sardinia

Tirrenia di Navigazione

Banchina Isola, Bianca Italia, Sardinia

Recensies

 • 17 Oct 2019
  Stress in garage
  • Fijne cabine. Helaas was het eten koud Personeel in garage dwong ons de auto zo te parkeren dat we de auto niet meer in of uit konden.Na een woordenwisseling( mijn man spreekt Italiaans) mochten we ergens anders parkeren waar iets meer plaats was en in ieder geval de chauffeur de auto in en uit kon. Hierdoor zullen we waarschijnlijk niet meer met Grimaldi reizen.

   Beoordeling door JOHANNES CUBEDDU

 • 01 Oct 2019
  very well organized trip
  • Our first experience and really pleasantly surprised ! Booking via Aferry was very easy and smooth Once arrived in Livorno we were given instructions by very friendly staff of Grimaldi The ship was clean and cabin super to sleep for some hours Small delay on the way back was announced via an SMS good upfront so we didn't have to spend extra time waiting ! perfect service for very correct price !

   Beoordeling door CHRISTIAN MANDT

 • 09 Sep 2019
  Vakantiegevoel begint al op de ferry
  • Ondanks sommige slechte reviews bij forums ,van ons niets dan complimenten. De hut was fantastisch, -resoneer zeer behulpzaam en vriendelijk. Alleen het inchecken en de wachttijd op de kade zou voor verbetering in aanmerking komen.

   Beoordeling door Ferry

 • 30 Aug 2019
  Livorno olbia
  • Super vaart gehad. Heen reis duurde langer vanwege tegenwind. Vriendelijk personeel. Terugreis nachboot met een hutje geboekt welke netjes schoon was. Verkeersregelaars aardig maar wel streng om chaos te voorkomen. In de wachtrij de geprinte boeking laten zien met ID en alles is geregeld. Prettige vaart gehad. Boot vertrok beide keren netjes optijd.

   Beoordeling door MAICKEL

 • 08 Aug 2019
  Prima overtocht
  • Een goede overtocht met voldoende vertier aan boord.

   Beoordeling door Erik Pluim

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen