Ferry Olbia

 • Vergelijk tijden en prijzen voor Olbia

  Vind de beste tarieven op AFerry

 • Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

  Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

Boek nu veilig en vertrouwd uw Olbia ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Olbia, in Sardinie, zijn beschikbaar vanaf Italie. Je kunt een veerboot nemen naar Olbia vanuit Genua, Livorno en Piombino.

Olbia Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Olbia worden geëxploiteerd door Grimaldi Lines, Moby Lines en Tirrenia di Navigazione. Omdat 3 veermaatschappijen in en uit Olbia opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Olbia zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Golfo Aranci om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Olbia veerboten met Grimaldi Lines, Moby Lines en Tirrenia di Navigazione staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Olbia is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

Over Olbia

Olbia (lokaal bekend als "Terranoa" in de Sardinische taal of "Tarranoa" in de Gallurese) is een stad met ong. 40.000 inwoners in Noordoost-Sardinië (Italië) in de regio Gallura.

Olbia (de naam is van Griekse oorsprong) is zeer oud en waarschijnlijk gesticht door de Grieken aldus een plaatselijke legende. U vindt er ruïnes niet alleen uit de prehistorische tijd (een Fenicische nederzetting) maar ook uit het Romeinse Tijd (toen het al een belangrijke haven was) en uit de Middeleeuwen toen het de hoofdstad van Giudicato van Gallura was, een van de vier onafhankelijke staten van Sardinië. Opmerkelijk is ook de voormalig Romaanse kathedraal van San Simplicio (11de-12de eeuw).

In de Romeinse tijd heette de stad "Olbia" geheten, in de Middeleeuwen "Civita" (het Giudicati tijdperk) en "Terranova Pausania" tot de jaren 40 van de vorige eeuw. Olbia werd opnieuw de officiële naam van de stad na de fascistische periode. Het is tegenwoordig het economisch hart van het eiland (commerciële centra, voedselindustrie) en ligt dichtbij het bekende vakantieresort Costa Smeralda.

Olbia is de belangrijkste verbinding tussen Sardinië en de Italiaanse peninsula, met een luchthaven (Olbia-Costa Smeralda), een passagiershaven (Olbia-Isola Bianca), en een spoorlijn naar Porto Torres en Cagliari. Er gaat een snelweg naar Nuoro en Cagliari (SS131) en nationale wegen naar Sassari (SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) en Palau (SS125).

Olbia faciliteiten

Elk jaar passeren meer dan 3 miljoen passagiers en 5 miljoen ton vracht de ferry haven van Olbia. De ferry haven heeft tal van faciliteiten voor ferries, cruise- en vrachtschepen.

Olbia routebeschrijving

Per Auto

Neem vanuit het noorden van Sardinië de provinciale weg SS125. Deze weg brengt u rechtstreeks naar de ferry haven van Olbia.

Vanuit het westen van Sardinië neemt u de SS127 en vanuit het zuiden de SS131. Volg eerst de borden richting Olbia en dan Porto di Olbia (haven Olbia).

Vanaf de luchthaven

De luchthaven ligt op slechts 5 km van de ferry haven van Olbia. Vanaf de luchthaven kunt u per trein, bus, taxi of huurauto naar de ferry haven reizen.

gebaseerd op 30 beoordelingen

Olbia Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen

Recensies

 • 21 Jul 2018
  prima optie om met eigen auto naar Sardinië te gaan
  • Heen- en terugreis verschillende boten gehad. Heenreis kregen we het betaalde business ontbijt. Op de terugreis was ontbijt niet compleet, omdat men niet alles serveerde. Heenreis standaardhut met twee aparte bedden. Terugreis een kajuit met tweepersoonsbed en veel ruimte. Erg prettig, ook de koelkast in de kajuit. Onze auto stond behoorlijk onderin, terugreis op het onderste dek. Dan duurt het best lang voor je van boord kunt. Verder alles prima verlopen, rustige overtochten. En via AFerry heel snel en eenvoudig geregeld!

   Beoordeling door Ed

 • 08 Jul 2018
  Vakantie retour met auto naar en van Sardinie
  • Het is allemaal simpel maar goed, adres of coordinaten voor check in welke je kan invoeren in je navigatie zou handig zijn bij de bevestiging. Bovendek staan de strandstoelen vast wat ik kan begrijpen, alleen de stoel welke ik had kon je niet makkelijk in zitten. Dit kwam doordat er niet voldoende ruimte met een windscherm was,hierdoor was deze niet te verstellen.

   Beoordeling door QUIRINUS

 • 25 Jun 2018
  catering
  • zijn er wel, maar niet toegestaan ,om te uiten op di formulier

   Beoordeling door MARIUS JAN VAN WILLEGEN

 • 27 Oct 2017
  Relaxed naar Sardinië
  • De eerste keer met de ferry naar Olbia. De heenreis met de nachtboot en retour overdag. Beiden was geslaagd. De nachtboot bevalt wel beter, om reden dat overdag de zit wel lang duurt en je toch een verloren dag hebt. Daar staat wel tegenover dat een dagje zonnen helemaal oké is. Zeker voor herhaling vatbaar.

   Beoordeling door GERARD

 • 19 Sep 2017
  Aangenaam verrast!
  • Nog nooit de ferry genomen met de camper,we waren een beetje ongerust ,wisten niet hoe het allemaal in zijn werk gaat maar van in get begin heel vriendelijk ontvangen ,goed uitgelegd waar we moesten staan en alles ging heel vlot. Eenmaal op het dek alleen maar genieten! Bedankt voir de mooue overtocht, wij hebben er van genoten!

   Beoordeling door ANNEKE VAN DEN BONNE