Ferry Olbia

kaart

Ophalen prijsopgave

Boek nu veilig en vertrouwd uw Olbia ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Olbia, in Sardinie, zijn beschikbaar vanaf Italie. Je kunt een veerboot nemen naar Olbia vanuit Genua, Livorno en Piombino.

Olbia Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Olbia worden geëxploiteerd door Grimaldi Lines, Moby Lines en Tirrenia di Navigazione. Omdat 3 veermaatschappijen in en uit Olbia opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Olbia zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Golfo Aranci om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Olbia veerboten met Grimaldi Lines, Moby Lines en Tirrenia di Navigazione staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Olbia is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Livorno - Olbia
(Grimaldi Lines)
€ 148,51
 • Geboekt: donderdag 15 augustus 2019
 • Reizen: zaterdag 14 september 2019 - donderdag 26 september 2019
 • Auto + 2

Olbia Routes

 • Ferry haven Olbia
 • Ferry haven Olbia
 • Ferry haven Olbia

Over Olbia

Olbia (lokaal bekend als "Terranoa" in de Sardinische taal of "Tarranoa" in de Gallurese) is een stad met ong. 40.000 inwoners in Noordoost-Sardinië (Italië) in de regio Gallura.

Olbia (de naam is van Griekse oorsprong) is zeer oud en waarschijnlijk gesticht door de Grieken aldus een plaatselijke legende. U vindt er ruïnes niet alleen uit de prehistorische tijd (een Fenicische nederzetting) maar ook uit het Romeinse Tijd (toen het al een belangrijke haven was) en uit de Middeleeuwen toen het de hoofdstad van Giudicato van Gallura was, een van de vier onafhankelijke staten van Sardinië. Opmerkelijk is ook de voormalig Romaanse kathedraal van San Simplicio (11de-12de eeuw).

In de Romeinse tijd heette de stad "Olbia" geheten, in de Middeleeuwen "Civita" (het Giudicati tijdperk) en "Terranova Pausania" tot de jaren 40 van de vorige eeuw. Olbia werd opnieuw de officiële naam van de stad na de fascistische periode. Het is tegenwoordig het economisch hart van het eiland (commerciële centra, voedselindustrie) en ligt dichtbij het bekende vakantieresort Costa Smeralda.

Olbia is de belangrijkste verbinding tussen Sardinië en de Italiaanse peninsula, met een luchthaven (Olbia-Costa Smeralda), een passagiershaven (Olbia-Isola Bianca), en een spoorlijn naar Porto Torres en Cagliari. Er gaat een snelweg naar Nuoro en Cagliari (SS131) en nationale wegen naar Sassari (SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) en Palau (SS125).

Olbia faciliteiten

Elk jaar passeren meer dan 3 miljoen passagiers en 5 miljoen ton vracht de ferry haven van Olbia. De ferry haven heeft tal van faciliteiten voor ferries, cruise- en vrachtschepen.

Olbia routebeschrijving

Per Auto

Neem vanuit het noorden van Sardinië de provinciale weg SS125. Deze weg brengt u rechtstreeks naar de ferry haven van Olbia.

Vanuit het westen van Sardinië neemt u de SS127 en vanuit het zuiden de SS131. Volg eerst de borden richting Olbia en dan Porto di Olbia (haven Olbia).

Vanaf de luchthaven

De luchthaven ligt op slechts 5 km van de ferry haven van Olbia. Vanaf de luchthaven kunt u per trein, bus, taxi of huurauto naar de ferry haven reizen.

Olbia Kaart

Bekijk map

Havenadres

Grimaldi Lines

Passenger Terminal, Viale Isola Bianca, Port of Olbia, I-07026, Sardinia

Moby Lines

Stazione Marittima, Isola Bianca, I-07026, Sardinia

SNAV

Stazione Marittima - Isola Bianca , I-07026 Olbia, Sardinia

Tirrenia di Navigazione

Banchina Isola, Bianca Italia, Sardinia

Recensies

 • 22 Jul 2019
  To Sardinië
  • Staf not frendly

   Beoordeling door ALEXANDER

 • 01 Jul 2019
  zomervakantie 2019
  • Het was een goede rustige overtocht. Het inchecken en uitchecken ging prima.

   Beoordeling door Anon

 • 12 Jun 2019
  vakantiereis naar Sardinie
  • Goede heen en terug reis gehad, goede informatie. Alleen jammer hadden voor de reis heen en terug een lunch besteld, toen we aan de tafel zaten was het warme eten al koud. Verder alles positief verlopen.

   Beoordeling door JOHN VOGELS

 • 11 Jun 2019
  take aferry
  • alles prima, goed bevallen

   Beoordeling door Anon

 • 07 May 2019
  Reis naar Sardinië ,route Livorno olbia
  • Het zoeken van de haven ,was slecht aangeduid en weinig plaats om te parkeren

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen