Ferry Patras

kaart

Ophalen prijsopgave

Boek nu veilig en vertrouwd uw Patras ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Patras, in Griekenland, zijn beschikbaar vanaf Italie. Je kunt een veerboot nemen naar Patras vanuit Ancona, Bari en Venetie.

Patras Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Patras worden geëxploiteerd door ANEK Superfast, Grimaldi Lines en Minoan Lines. Omdat 3 veermaatschappijen in en uit Patras opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Patras zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Igoumenitsa om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Patras veerboten met ANEK Superfast, Grimaldi Lines en Minoan Lines staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Patras is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

Patras Routes

 • Ferry haven Patras
 • Ferry haven Patras
 • Ferry haven Patras

Over Patras

De verpauperde ferry haven van Patras was jarenlang ondergeschikt aan de ferry haven van Piraeus. Nu dat er een nieuwe haven is gebouwd is Patras klaar om gelanceerd te worden als de Griekse "Toegangspoort naar het Westen". De ferry haven van Patras is in het afgelopen decennium een belangrijke rol gaan spelen in het vervoer tussen Griekenland, de Ionische Eilanden en Italië.

De nieuwe ferry haven van Patras speelt een sleutelrol in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De faciliteiten voor het vrachtvervoer zijn uitstekend. Er is een passagiersterminal in zowel de nieuwe als de oude haven.

Patras is de op twee na grootste stad van Griekenland. Het ligt op de noordelijke Peloponnesus aan de voet van de berg Panachaikon en overziet de Golf van Patras. Patras heeft twee openbare universiteiten en één Technologisch Instituut.

Bezienswaardigheden zijn het Archeologische Museum van Patras waar vondsten uit Myceense graven bewonderd kunnen worden, het Venetiaanse Fort en een Romeins Odeon uit 2de eeuw v. Chr. De stad geniet wereldwijd bekendheid vanwege het jaarlijkse Carnava, dat 40 dagen vóór Griekse Pasen wordt gehouden.

Patras faciliteiten

De ferry haven van Patras ligt in centrum van de stad. In het havengebied vindt u toiletten, reisbureaus en touroperators. Net buiten het havengebied treft u winkels, hotels, restaurants, banken en wisselkantoren.

Patras routebeschrijving

Per Auto

Het wegennet op de Peloponnesus is goed en de ferry haven van Patras is dan ook gemakkelijk te bereiken. De ferry haven van Patras is direct verbonden met de snelweg PATHE die naar Athene en Thessaloniki leidt en is dus gemakkelijk over land te bereiken. De recente voltooiing van de nabijgelegen brug Rio-Antirio verbindt Patras met de ferry haven van Igoumenitsa en de rest van Griekenland. Route 9 leidt u naar Patras. Volg eenmaal in Patras de borden richting de ferry haven.

Per Trein/Bus

Patras kan gemakkelijk per bus en trein worden bereikt vanuit andere Griekse steden op het vasteland. Vanaf het Kifissos KTEL Intercity Bus Station in Athene vertrekt ieder half uur een bus naar Patras. De reistijd bedraagt ongeveer 3 uur. Vanaf het KTEL Intercity Bus Station in Patras kunt u een taxi naar de haven nemen of lopend die kant op gaan.

Patras Kaart

Bekijk map

Havenadres

Recensies

 • 06 Sep 2017
  Puinhoop
  • De hele boot ligt vol met mensen, op dek, in alle gangen. Overal liggen hele gezinnen met luchtbedden, tentjes heel veel troep etc. Algemene indruk is rommelig en smerig. En op de heenweg waren de hele dag de toiletten defect.

   Beoordeling door Jack

 • 29 Aug 2016
  Kroon
  • De Anek boot was oud en vies. In de gangen stonk het omdat er mensen sliepen.

   Beoordeling door Anon

 • 05 Jul 2016
  vrachtverkeer belangrijker dan toeristen
  • afgezien vd Minoan Lines staking, we vertrokken namelijk 4 dagen later. 13 mei ipv 9 mei. Het van en aan boord gaan, met een auto en caravan, was erg stressvol en chaotisch. toeristen staan op 2e plaats, belangrijkste zijn alle vrachtwagens.

   Beoordeling door Marjolijn Pokorny

 • 11 Jun 2015
  Vrouw alleen op reis
  • Het bed was uitstekend! Voor het eerst goed geslapen op een ferry. Fijn dat er 2 flesjes water klaar stonden in de cabine. Was wel toe aan fris drinken na een lange reis en wachten tot de inscheping in de zon. Jammer alleen dat op de TV in de cabine geen Griekse programma's werden getoond.

   Beoordeling door Yvonne Stoltz

 • 16 May 2015
  Ondermaats comfort.
  • Direct bij het inchecken overviel ons reeds een onaangenaam gevoel. De entree werd welhaast geblokkeerd door "ongure" types waardoor wij de motor niet alleen wilden laten. Later bleek dat deze en nog veel meer van deze personen de boot zouden bevolken. Zij deden dit alsof ze thuis waren en blokkeerden letterlijk alle gangpaden door met dekens en anderzins languit te gaan liggen slapen. De door ons gereserveerde stoelen waren bv niet berijkbaar. Om konflikten te voorkomen hebben wij interventie van het personeel afgeslagen. Wij beseffen dat het om passagiers gaat maar de tolerantie van de maatschappij is vééél te groot. Door het luidruchtige en associale gedrag van genoemde passagiers, mede veroorzaakt door zelf meegenomen drank, alsmede de veel te krap opgestelde Pulmanstoelen is onze trip er een geworden van "gelukkig, we zijn er". Om ons te verzekeren van enig comfort boekten wij de Pulmanstoelen. Dat was achteraf overbodig want iedereen nam gewoon betaald of onbetaald de plaats waar hij of zij zin in had, de massa maakte dat er toch niets aan gedaan kon worden. Over het toiletgebruik zal ik maar zwijgen! De aansluitende trip van Pireus naar Rhodos met Blue Star Seaways was 1000x aangenamer.

   Beoordeling door Cees