Ferry Pula

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Pula ferry overtocht online op AFerry. Veerboten naar Pula, in Kroatie, zijn beschikbaar vanaf Italie. Je kunt een veerboot nemen naar Pula vanuit Venetie.

Pula Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Pula worden geëxploiteerd door Atlas Kompas en Venezia. Omdat 2 veermaatschappijen in en uit Pula opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Pula zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert. We zullen ook resultaten weergeven voor vergelijkbare poorten zoals Hvar, Novalja en Porec om u te helpen de beste tijden en prijzen te vinden die passen bij uw plannen.

Pula veerboten met Atlas Kompas en Venezia staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Pula is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

  • Ferry haven Pola
  • Ferry haven Pola
  • Ferry haven Pola

Over Pula

De ferry haven van Pula ligt dichtbij het stadscentrum. Pola of Pula is de grootste stad van Istrië en ligt in het zuiden van het Istrische schiereiland. Tot 1947 behoorde Pula tot Italië en tot die tijd werd het Pola genoemd. Vanaf dat jaar behoorde het tot Joegoslavië die de stad al vanaf mei 1945 bezette. Het Italiaanse bevolkingsaandeel vertrok om die reden naar Italië. Sinds 1991 is Pula onderdeel van de nieuwe staat Kroatië.

De haven van Pula ligt beschut en vanwege de 700 meter brede monding biedt het ook toegang aan grotere schepen. Pula wordt als een van de oudste steden aan de Oost-Adriatische kust beschouwd. De Griekse geschiedschrijvers Callimachus en Lycophron vermelden de stad voor het eerst in verband met de stichting van een stad door de Argonauten (Griekse helden en schippers van de Argo die in Kolchris het Gulden Vlies probeerden te veroveren). Een van de bekenste bezienswaardigheden in Kroatië is het Romeinse amfitheater in Pula. Hier wordt ieder jaar in de zomer het Pula Opera Festival gehouden, evenals tal van andere evenementen het hele jaar door.

Andere bezienswaardigheden in Pula zijn onder meer de Boog van Sergii, de Tempel of Augustus, de Kathedraal van Pula, de kerk en het Franciscaanse klooster.

Pula faciliteiten

De ferry haven van Pula biedt diverse faciliteiten en ligt dichtbij het stadscentrum zodat u ook van de voorzieningen aldaar gebruik kunt maken.

Pula routebeschrijving

Per Auto

De ferry haven ligt dichtbij het stadscentrum en is gemakkelijk over de weg te bereiken.

Pula Kaart

Bekijk map

Havenadres

Commodore Cruises

52100, Pula, Croatia

Trieste Lines

Riva 14, , 52100, Pula (Pola), Croatia

Venezia

Riva, 52100 Pula, Croatia

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen