Ferry Santorini

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Santorini Routes

Speciale aanbieding

Boek nu veilig en vertrouwd uw Santorini ferry overtocht online op AFerry. U kunt Santorini gebruiken om veerboten rond Cycladen te nemen en ook naar Dodekanesos eilanden, Griekenland en Kreta. Binnenlandse services in Cycladen zijn beschikbaar van Santorini tot Andros en Naxos terwijl veerboten weg van Cycladen varen naar Katapola, Piraeus en Rhodos.

Santorini Veerbootmaatschappijen

Veerboten van en naar Santorini worden geëxploiteerd door Aegeon Pelagos, Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Sea Jets en Zante Ferries. Omdat 7 veermaatschappijen in en uit Santorini opereren, kan vergelijken erg handig zijn om u te helpen de beste prijs op het beste moment voor u te vinden. Wanneer u naar een veerboot naar Santorini zoekt, geven we altijd een aantal keren weer voor het geval deze eerder of later goedkoper is dan de tijd die u selecteert.

Veerboten met Aegeon Pelagos en andere bedrijven die van en naar Santorini varen staan ??bekend om hun comfort en hoge serviceniveaus, en u zult het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen op het moment dat u aan boord stapt. Reizen naar Santorini is eenvoudig en probleemloos. Begin met het maken van uw boeking vandaag, het is snel en eenvoudig.

 • Ferry haven Santorini
 • Ferry haven Santorini
 • Ferry haven Santorini

Over Santorini

De Cycladen Eilanden in Griekenland zijn een prachtige verzameling unieke en mooie eilanden. Het meest zuidelijk gelegen eiland in deze collectie is Santorini (officiële naam Thira). Dit is het eiland dat vaak de omslag van toeristische brochures siert en de bezoekers welkom heet met zijn fantastische landschap. Deze foto's doen de plaats nauwelijks recht doen. Santorini is bekend vanwege de caldera, de verzameling klippen die de Egeïsche Zee begrenzen (in de oudheid echter een actieve vulkaan). Het is een van de meest geprezen eiland van de Cycladen.

Er zijn mensen die geloven dat het Griekse eiland Santorini het "verzonken eiland Atlantis" is. Santorini, een van de Cycladen eilanden in de Egeïsche Zee, werd in 1500 v. Chr. door een grote natuurramp, een vulkaanuitbarsting, vernietigd. Het eiland werd volledig bedekt door de lava en as. Net zoals Atlantis vernietigde de vulkaan een zeer geavanceerde en machtige beschaving die in de stad Akrotiri leefde. De stad, ontdekt door archeologen in 1967, is verrassend goed bewaard gebleven door de vulkanische materialen. Vandaag de dag kun je door de 3600 jaar oude straten wandelen en huizen met prachtige fresco's bewonderen.

De moderne steden op Santorini liggen op het uiteinde van een voor de helft onderwaterliggende krater, de stille getuige een belangrijke geologische gebeurtenis.

Ooit op de rand van een vulkanische krater gestaan? Na over de klif gekeken te hebben bij Fira, de hoofdstad van Santorini, kunt u deze vraag absoluut met "ja" beantwoorden. Het is echter niet makkelijk om daar te komen, aangezien de stad op een 300 m. hoge klif ligt en slechts te voet, per ezel of kabelbaan et bereiken is.

Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is het altijd druk op Santorini. De 7000 bewoners van het eiland hebben van hun huis een aantrekkelijke vakantiebestemming gemaakt door een groot aantal winkels, nachtclubs en restaurants te openen.

Bijna alle ferries leggen aan in de haven Athinios (de haven van Santorini nabij Fira), waar bussen de cruise schepen en ferries opwachten en daarna naar het busstation in Fira rijden. Vanaf het busstation in Fira rijden er bussen naar andere bestemmingen op het eiland. Ook staan er taxi's klaar in de haven van Athinios op Santorini.

Santorini Kaart

Bekijk map

Havenadres

Aegeon Pelagos

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Aegean Speed Lines

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Blue Star Ferries

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Blue Star Ferries

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Golden Star Ferries

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Hellenic Seaways

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Sea Jets

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Zante Ferries

Pros Ormo Athinio, Thira (Santorini), 84700, Greece

Recensies

 • 10 Jun 2015
  Prima schepen maar wel veel langzamer dan geadverteerd.
  • De schepen van seajets zijn goed en stabiel, prettig reizen. De duur van de reis viel wel erg tegen. Geadverteerd en in het schema staat dat de reis 1:45 duurt alleen hier klopt niks van. De boot vertrok op de heenreis een half uur te laat en op de terugweg een dik uur. Hiernaast doen ze er per enkele reis dik 3 erover omdat ze maar op halve snelheid varen. Ons werd verteld om brandstof te besparen. Houd dus rekening met behoorlijk langere reistijden dan die in het schema staan! De terugweg waren wij hierdoor 3:30 uur later terug op bestemming. Zo high speed is deze Ferry maatschappij dus niet.

   Beoordeling door Anon

 • 28 May 2015
  Gun het tijd
  • Wij hadden de snelle editie van Seajets geboekt naar Santorini vanaf Athene. Zorg ervoor dat je op tijd bent omdat je de online reservering moet omzetten in papieren tickets en veel van de passagiers dat moeten doen. Wij hadden gekozen voor de snelle boot, online aangegeven a 3/4 uur maar uiterlijk langer over gedaan. Ik vind het ok maar niet goedkoop en je moet het tijd gunnen en voor nemen. Faciliteiten aan board zijn ok!

   Beoordeling door JM

 • 08 May 2015
  Reis
  • Rustige reis, aangename rustige muziek in de lounge.

   Beoordeling door Anon

 • 10 Nov 2014
  Goedkope reis op een pauperschip
  • Het kost niet veel en je krijgt dus ook niet veel: een oude boot met dramatische catering. Door de lage prijs toch net een voldoende.

   Beoordeling door Jasper

 • 02 Oct 2014
  Prima!!
  • Prima en vlotte reis gehad naar Sontorini, snel aan boord en van boord. Ondanks dat ik stoelen binnen had gereserveerd hebben we steeds lekker buiten gezeten waar volop plek was. bagage kan je achterlaten op daarvoor aangewezen plek.

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen