Ferry naar Shetland

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Shetland

De Shetland Eilanden vormen een archipel ten noorden van Schotland in de Atlantische Oceaan noordoostelijk van de Orkney-eilanden.
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry
De Shetland Eilanden liggen 180 km van de Schotse kust. De archipel is 110 km lang en bestaat uit ruim 100 eilanden. Hiervan zijn er 15 bewoond. De totale oppervlakte bedraagt 1427 km². De grootste eilanden zijn Mainland, Unst, Fetlar, Whalsey en Bressay en de belangrijkste stad is Lerwick op Mainland.

Op de Shetland Eilanden zijn duidelijke sporen terug te vinden uit het Stenen- en Bronzen Tijdperk. Over de eilanden verspreid liggen oude forten en op Jarlshof (Mainland) is een dorp uit het Bronzen Tijdperk opgegraven. Na de 9de eeuw werden de eilanden bezet door Noorse kolonisten. In 1472 werden de Shetland Eilanden overgenomen door Schotland.

Op de Shetland eilanden nestelen vele kolonies zeevogels. Dit maakt de Shetland Eilanden een paradijs voor vogelliefhebbers.

Recensies

 • 28 Aug 2017
  Aberdeen-Lerwick
  • Very good service and pleasant journey

   Beoordeling door SAMUEL VAN DER BIJL

 • 17 Jun 2015
  Vakantie
  • Het enige minpuntje is de temperatuur s'avonds als je een ligstoel heb geboekt. (Te koud) !!!

   Beoordeling door Just a passenger

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen