Ferry Stranraer

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Stranraer

Boek uw ferry overtocht tussen Stranraer in Schotland en de ferry haven van Belfast in Ierland met de veerbootmaatschappij Stena Line op AFerry.

Net over de grens met Engeland en op minder dan 2 uur rijden van Glasgow ligt de ferry haven van Stranraer aan Loch Ryan. De ferry haven van Stranraer ligt in het centrum van de stad en wordt beschouwd als de toegangspoort tot Ierland vanuit Schotland. Stranraer is de grootste plaats in het zuidwesten van Schotland.

De haven in Stranraer werd rond 1750 gebouwd. Verdere ontwikkeling van de haven vond rond 1820 plaats. De komst van de spoorlijn vanuit Dumfries in 1861 heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Stranraer de belangrijkste haven van de omgeving werd. In 1862 werd de spoorlijn verlengd om de haven rechtstreeks te dienen. In hetzelfde jaar werd er ook een spoorwegverbinding naar Portpatrick geopend. Enige tijd later werd er een spoorwegverbinding noordelijk naar Girvan tot stand gebracht. De 150 jaar daarna was Stranraer onbetwist de belangrijkste Schotse haven voor veerdiensten naar Ierland. Op de Ierse routes verschenen eerder dan elders in Engeland roll-on roll-off ferries.

  • Ferry haven Stranraer
  • Ferry haven Stranraer
  • Ferry haven Stranraer

Ferry haven Stranraer faciliteitenDe ferry terminal in de haven van Stranraer biedt uitgebreide faciliteiten zoals een snackbar, een winkel, verkoopautomaten en toiletten. Zowel mogelijkheden voor kort en lang parkeren zijn voor handen dichtbij de ferry haven. Het treinstation ligt niet ver van de ferry terminal.

Ferry haven Stranraer routebeschrijvingPer Auto
De ferry haven van Stranraer is gemakkelijk bereikbaar via de A77 en de A75 en ligt dichtbij het stadscentrum en het treinstation.

Stranraer Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen