Ferry Thessaloniki

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Thessaloniki

De ferry haven van Thessaloniki ligt in het centrum van de stad, vlakbij het hart van het handelscentrum en de belangrijke winkelstraat Tsimiski. Vanuit de ferry haven van Thessaloniki vertrekken regelmatig ferries naar verschillende Griekse eilanden, waaronder Chios, Kalymnos, Kos, Lesbos, Rhodos en Samos (Karlovassi).

Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekenland, na Athene. Het is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Macedonie in Noord-Griekenland. Het is eveneens de hoofdstad van de prefectuur Thessaloniki en de hoofdstad van de EU regio Centraal Macedonie. Thessaloniki, inclusief het stedelijke gebied, heeft een inwonertal van ongeveer 800.000.

Thessaloniki wordt vaak kortweg Saloniki genoemd of Salonika, haar historische naam. Thessaloniki is een stad rijk aan cultuur en geschiedenis. De stad beschikt over talrijke historische plaatsen, monumenten en vondsten, zoals de Galeriusboog in de straat Egnatia vlakbij de Rotunda. Thessaloniki heeft ook veel kerken, ieder met een eigen karakter en schoonheid. Een van de mooiste kerken die Thessaloniki rijk is, is de kerk Agia Sofia. Eveneens een bezoek waard is de indrukwekkende kerk Agios Dimitris met in de crypte ruïnes van Romeinse thermen.

Een wandeling langs de zeeboulevard van Thessaloniki brengt u bij de Witte Toren, het symbool van de stad, en het standbeeld van de Alexander de Grote. Langs de boulevard vindt u eveneens gezellige barretjes en restaurantjes waar het heerlijk toeven.

In het oude stadsgedeelte, de Acropolis, staan Byzantijnse en Turkse vestingswerken. Vanaf hier kijkt u uit over de hele stad en over zee. Ten zuidoosten van Thessaloniki ligt het schiereiland Halkidiki waarvan de uitlopers uit drie landtongen bestaan. U vindt er prachtige zandstranden en azuurblauw zeewater.

  • Ferry haven Thessaloniki
  • Ferry haven Thessaloniki
  • Ferry haven Thessaloniki

Ferry haven Thessaloniki faciliteitenDe ferry haven van Thessaloniki ligt in het centrum dichtbij het commerciële hart van de stad. De ferry haven van Thessaloniki biedt passagiers een uitgebreide lijst van diensten en voorzieningen.

Ferry haven Thessaloniki routebeschrijvingDe ferry haven van Thessaloniki is gemakkelijk te bereiken via de snelweg E90 en vanuit de stad via de hoofdstraten Egnatia en Tsimiski.

Thessaloniki Kaart

Bekijk map

Havenadres

Blue Star Ferries

Aktoploiko Limani, Thessaloniki 54625, Greece

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen