Ferry naar Aland

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Aland

Speciale aanbieding

De eilandengroep Aland in de noordelijke Baltische Zee ligt tussen Zweden en Finland. De archipel Aland bestaat uit zo'n 6500 eilandjes en klippen met een totaal landoppervlak van 1481 km². Slechts 65 van deze eilandjes worden bewoond door huidige bevolking (26.200 mensen).
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

Aland

Aland is ook de naam van het grootste eiland dat slechts 50 km lang en 45 km breed is. Dit wordt bewoond door 90% van de bevolking. Hoewel het eiland een provincie is van Finland, heeft het een autonome regering, een eigen parlement en vlag. De officiële taal is Zweeds.

De Aland Eilanden zijn opgedeeld in 16 gemeentes. De grootste gemeente is Mariehamm. Dit is tevens de enige stad op de Aland Eilanden. Mariehamm werd gesticht in 1861, toen Aland en Finland deel uitmaakten van het Russische Rijk. Maria, gemalin van Tsaar Alexander II van Rusland, heeft haar naam aan de stad gegeven. Vandaag de dag is het het politieke en economische centrum van de Alandeilanden.

Mariehamm heeft houten huisjes, prachtige tuinen en veel groen. Bezienswaardigheden in Mariehamm zijn het museumschip en het Aland Maritieme museum. Aland heeft een lange geschiedenis die zelfs teruggaat tot 4200 v. Chr. toen de eerste mensen zich hier vestigden. Vanaf de 4de eeuw vestigden de Zweedse Vikingen op de eilanden. Tot Rusland de eilanden in 1808 opeiste, behoorde Aland tot Zweden. Na de aanvang van de Russische Revolutie maakten de Alanders zich zorgen om hun toekomst. Men wilde zich graag herenigen met het moederland Zweden. In 1921 werd de zaak opgelost door de Volkerenbond. De Volkerenbond besloot dat Aland tot Finland behoorde, maar met een autonome regering.

De Alandeilanden hebben een zacht klimaat met een gemiddelde temperatuur in Juli van +16 graden Celsius en in Februari van - 4 graden Celsius. Het zachte klimaat heeft voor een rijke vegetatie en diverse flora gezorgt. De prachtige natuur van het eiland is zeker een van de belangrijkste redenen om de eilanden te bezoeken. Over de eilanden verspreid liggen Middeleeuwse kerkjes en kleine visserplaatsjes.

Ferries Aland Eilanden

De Aland Eilanden zijn uitstekend bereikbaar vanuit verschillende ferry havens. De twee belangrijkste havens op de Aland Eilanden zijn Mariehamn en Langnas. Deze ferry havens kunnen worden bereikt vanuit Stockholm in Zweden en Turku en Helsinki in Finland.

Bezoek voor meer informatie deze website over Aland.

Recensies

 • 23 Jul 2017
  Goede service, snelle afhandeling
  • geen

   Beoordeling door Anon

 • 18 Sep 2014
  Mooie reis, maar..........
  • Twee opmerkingen: 1. de argeloze reiziger (zoals ondergetekende) is zich er niet van bewust, dat de stop in de haven van Mariehamn hooguit slechts neerkomt op 15 minuten. In mijn geval was het gevolg, dat ik na het maken (op het bovenste dek) van foto's van het aanleggen, ik vervolgens op zoek ging naar mijn koffer in de locker en daarna - speurend - naar de uitgang. Dat alles nam meer tijd in beslag dan toegestaan, want op zoek naar de uitgang zag ik door een raam naar buiten kijkend tot mijn verbijstering dat de ferry alweer koers zette naar open zee....! .Aldus ben ik, nogal gefrustreerd, tot diep in de nacht bezig geweest om eerst van Øland naar Turku te varen, vervolgens van Turku weer naar de oostkant van ØLand, daar met een bus naar Mariehamn om eindelijk om 3 uur in de morgen mijn hotel aldaar te bereiken.... Probleem is dus: door gebrek aan ervaring weet je niets van die korte stoptijd in Mariehamn; mede door al die rumoerende medepassagiers versta je niet wat door de luidsprekers wordt omgeroepen en aldus loop je de kans mis om op tijd van boord te gaan en zit je met de gebakken peren... Een betere voorlichting (b.v. via een flyer) op dit punt lijkt geen overbodige luxe..... 2. tijdens de bootreis heerst overal herrie en lopen passagiers voortdurend heen en weer. De stilte-ruimtes zijn er wel, maar hebben veel te weinig capaciteit: alle plaatsten blijken constant bezet. Aandacht voor ook dit punt lijkt van belang, want er blijken nog steeds mensen te zijn (zoals ondergetekende) die rust willen, ongestoord een boek willen lezen, enz.

   Beoordeling door Johan Adalbert Gerar Schwartz

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen