Ferry naar Albanie

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Albanie

Ontdek Albanië, een land met een verblindend mooie natuur, een prachtige kust, een lange en complexe geschiedenis, een rijkdom aan historische gebouwen en archeologische vindingen en een gastvrije bevolking.

Speciale aanbieding

 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry
Albanië ligt in het westelijke gedeelte van het Balkan schiereiland en wordt begrensd door Montenegro in het Noorden, Kosovo in het Noordoosten, de Republiek Macedonië in het Oosten en in het Zuiden door Griekenland. In het westen grenst het land aan de Adriatische Zee en in het zuidwesten aan Ionische zee, vlakbij het Griekse eiland Corfu. De totale kustlijn is 362 km lang. De kust langs de Ionische Zee wordt steeds populairder vanwege de nog onbedorven natuur en de fantastische stranden. Albanië heeft een oppervlakte van 28.748 km2 en een inwoneraantal van 3.5 miljoen.

Van alle Europese landen is in Albanië de levensstandaard het laagst. De nationale economie steunt vooral op de landbouw. De hoofdstad Tirana met 520.000 inwoners is klein en kan het best al wandelend worden verkend. De architectuur in deze stad is duidelijk beïnvloed door de Italiaanse en Turkse cultuur. Andere interessante plaatsen zijn Durres, een historische stad gesticht door inheemse Illyrianse stammen, Shkoder, een van de oudste steden van Europa en Gjirokaster met een kasteel waar vanaf je een prachtig zicht op de stad en op de prachtige 19de eeuwse huizen hebt.

Albanië bestaat uit heuvel- en bergachtig terrein, met uitzondering van de vruchtbare kust. De hoogste berg, de Korab, bij de Macedonisch-Albanese grens, is 2763 meter hoog. Albanië heeft een typisch Middellands Zee-klimaat met hete, droge zomers en koele, natte winters. Langs de kust is de gemiddelde temperatuur 30 graden Celsius in de zomer. Albanië is een ideale vakantiebestemming voor diegenen die houden van een rustige, maar toch interessante vakantie.

Ferries Albanië

De ferry haven van Durres is de grootste haven in Albanië. Durres ligt op ongeveer 39 km van de hoofdstad Tirana. U bereikt Durres per ferry vanuit verschillende havens in Italië. De belangijkste verbindingswegen tussen de grote steden zijn gemoderniseerd en goed bereisbaar. Een beperkt aantal treinen rijdt tussen Tirana en Shkodra, Fier, Ballsh, Vlorë en Pogradec. Tot 8 maal per dag rijdt er een trein tussen Tirena en Durres. De treinen zijn over het algemeen in een slechte staat en langzaam.

Klik hier voor meer informatie over Albanië.

Recensies

 • 27 Apr 2018
  Europatrip
  • Alles was best prima maar de incheck was 2 kilometer van het opgegeven adres dus dat was wel ff zoeken

   Beoordeling door LEENARDUS BASTIAAN DE KUIJPER

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen