Ferry naar Belgie

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Belgie

Speciale aanbieding

België mag dan een klein landje zijn, het heeft de reiziger meer dan voldoende te bieden. België ligt in Noordwest-Europa en wordt begrensd door de Noordzee, Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. België heeft een bevolking van meer dan 10 miljoen mensen verspreid over een 30.278 km².
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry
Dit maakt het tot een van de dichtbevolkste landen ter wereld. Toch is er volop ruimte (bossen, landbouwgrond en parken) omdat de meerderheid van de bevolking in de 10 grootste steden woont.

België is een multicultureel en meertalig land. In het noorden (Vlaanderen) wordt Nederlands gesproken (onofficieel Vlaams genoemd) en in het zuiden (Wallonië) Frans. In het oosten van het land is ook een kleine Duitssprekende gemeenschap (officieel erkend).

De hoofdstad van België is de cosmopolitische wereldstad Brussel. In Brussel is het hoofdkantoor van de Europese Unie en de Nato gevestigd. Brussel is eveneens een belangrijke stad voor de internationale handel en financiële bedrijven. Naast de stad Brussel met het magnifieke centrale plein, de Grand Place met zijn historische barokke gebouwen, restaurants en fantastische atmosfeer, zijn er nog veel meer interessante plaatsen die u kunt bezoeken, zoals Brugge, favoriet bij veel toeristen en een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Europa met zijn rijke architecturale erfgoed, mooie kanalen en geplaveide straatje; Gent, nu de op twee na grootste stad in België, maar in de Middeleeuwen het centrum van de Europese linnenindustrie. Gent heeft meer historische gebouwen dan welke andere Vlaamse stad ook. Het lijkt wel alsof u een wandeling door de geschiedenis maakt tijdens een bezoek aan Gent; Antwerpen, de op een na grootste stad in België en wereldbekend als het centrum van de diamantbewerking, heeft ook op cultureel gebied van alles te bieden zoals een magnifieke kathedraal en een labyrinth van Middeleeuwse straatjes.

Alle hierboven genoemde steden liggen in Vlaanderen in het noorden van België. In het zuiden van België ligt Wallonie. Hier vindt u de woeste bergen van de Ardenne, talloze kastelen en de steden Luik, Namur en Tournai. Wat is er heerlijker om 's avonds, na een hele dag door dit prachtige land getoerd te hebben, te genieten van een heerlijke maaltijd uit de uitstekende Belgische keuken. U kunt kiezen uit mosselen, spruitjes of waterzooi (kip). Spoel het weg met een verfrissend Belgisch biertje. In België zijn meer dan 450 verschillende soorten bier te verkrijgen. Vergeet daarnaast niet de de wereldbekende Belgische chocolade te proeven.

Ferries België

Er varen dagelijks ferries naar de Belgische havens Oostende en Zeebrugge vanuit de ferry havens van Ramsgate en Hull in Engeland. Klik hier voor meer toeristische informatie over België.

Recensies

 • 18 Jul 2015
  Een plezierige oversteek.
  • P&O was heel plezierig om mee te reizen. Mijn partner had een rollator bij zich, en hij kreeg alle support. Er was ook een vriendelijke bemanning aan boord. Alles verliep heel plezierig, maar ik had een beetje moeite met het tijdsverschil. Gelukkig waren er zowel engelse als belgische klokken. Voor "de support" verdient Uw rederij een pluim.

   Beoordeling door Een plezierige oversteek.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen