Veerboten naar Corsica

kaart
 • Corsica veerboten
  Corsica veerboten

  Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt

 • Veilig online reserveren
  Veilig online reserveren

  Boek met vertrouwen met "'s Werelds toonaangevende Ferry Website"

 • Veerboten naar Corsica
  Veerboten naar Corsica

  Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

 • Miljoenen tevreden klanten
  Miljoenen tevreden klanten

  We zijn de grootste ferry website in de wereld en we hebben een speciale callcenter, voor het geval

Ophalen prijsopgave

Ferries naar Corsica - Prijzen vanaf € 76

Vaar met AFerry naar Corsica, een van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. Corsica ligt in de Tyrreense Zee, op slechts 180 km van de Franse kust, 80 km ten westen van de Toscaanse kust en 14 km van ten noorden van Sardinië.

Veerboot routes naar Corsica

Corsica

Van noord tot zuid is het eiland 180 km lang en van west naar oost 80 km. Het beslaat ong. 8682 km². Corsica is een van de 26 "regions" van Frankrijk. Hoewel Frans de officiële taal is, spreken vele Corsicanen Corsicaans. Ongeveer de helft van de 272.000 inwoners leeft in de steden Ajaccio en Bastia. Ajaccio ligt in het zuidwesten en is de hoofdstad van het eiland.

Het is een bergachtig, wild en ruig eiland. De hoogste bergpiek (2710 m) is de Monte Cintu. De kustlijn is 1000 km lang en langs de kust vind u havens, kustresorts, kliffen, lange zandstranden en veel grotten. Corsica heeft een Middellands Zee-klimaat met hete droge zomers en zachte, regenachtige winters. Een ideaal klimaat om olijven, druiven en manderijnen te verbouwen. Het heeft een gemiddelde van 2793 zonuren per jaar, een record in Frankrijk. Dit aangename klimaat, de indrukwekkende bergen met rustige dorpjes en de kustlijn met het heldere water en prachtige stranden maken Corsica tot een onweerstaanbare vakantiebestemming voor veel West-Europeanen.

Het toerisme, dat een belangrijke rol in de economie van Corsica speelt, concentreert zich in de gebieden rondom Porto Vecchio en Bonifacio (in het zuiden van het eiland) en rond Calvi (in het noordwesten van het eiland).

De eerste kolonisten op het eiland kwamen uit de Fenicische stad Tyre in Lianon. Daarna bezetten de Grieken en de Romeinen het eiland. Vanwege de strategische ligging is het eiland eeuwenlang onderwerp geweest van vele geweldadige conflicten in het Middellands Zeegebied, vooral tussen Italie en Frankrijk. Uiteindelijk is het in 1768 na jarenlang in Genuees bezit te zijn geweest, op grond van het Verdrag van Versailles, overgedragen aan Frankrijk. Alle bezetters hebben door de tijd heen hun stempel achtergelaten op Corsica. Napoleon is geboren op Corsica in Ajaccio.

Ferries Corsica

U bereikt Corsica Corsica vanuit verschillende ferry havens in Frankrijk, Italië en Sardinië. Bijna dagelijks vertrekken er ferries vanuit de havens van Marseille, Nice, Toulon, Genua, Napels, Livorno, Savona, Porto Torres en Santa Teresa.

Helaas is het openbaar vervoer in Corsica is niet erg uitgebreid. Een trein verbindt de grootste steden op het eiland. De beste manier om Corsica te ontdekken is met de auto.

3 van de 5 sterren gebaseerd op 99 beoordelingen

Recensies

 • 05 Jun 2019
  Comfortabele overtocht
  • Haven vlakbij de snelweg. In de routebeschrijving bij de haven stond porto 2 aangegeven, moest echter porto 1 zijn. Wel een prettige incheck, je wacht onder een grote overkapping uit de zon! Minder chaotisch dan bij een oversteek via Genua.

   Beoordeling door Anon

 • 20 May 2019
  Boottocht
  • de boot was erg verouderd en het interieur moet echt een keer met een stoomreiniger worden gereinigd of vervangen.

   Beoordeling door Anon

 • 25 Jul 2018
  Slapen in de stoel
  • Te veel licht Stoel kan niet ver genoeg achterover

   Beoordeling door Anon

 • 22 Jul 2018
  prima overtocht
  • geen

   Beoordeling door Bert klein Brink

 • 13 Jul 2018
  service
  • voor de terugreis hadden we een binnencabine geboekt, het bleek dat mijn vrouw dit zeer onplezierig vond, bij de desk werd de cabine omgeboekt voor een cabine met een raam. top service!!

   Beoordeling door Bram Lanser