Ferry naar Dodekanesos Eilanden

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Dodekanesos eilanden

Speciale aanbieding

Dodekanesos Eilanden

De Dodekanesos eilanden is een eilanden groep van 12 eilanden in de oostelijke Egeische Zee. Eigenlijk zijn er veel meer eilanden maar de kleinere eilanden zijn in de benaming niet meegenomen. De eilanden zijn stuk voor stuk prachtig en het bezoeken waard. De bekendste eilanden van deze eilandengroep zijn Kos en Rhodos, met prachtige stranden en mooie uitzichten. U kunt heerlijk eilandhoppen tussen de verschillende eilanden, elk eiland heeft zijn eigen charme en de reis op de veerboot is natuurlijk al een beleving opzich. Met AFerry kunt u verschillende overtochten boeken tussen de volgende havens: Agathonisi, Chalki, Kos, Rhodos, Lipsi, Kalymnos, Leros, Tilos, Symi en meer. Op deze Griekse eilanden kan u heerlijk tot rust komen en genieten van het prachtige weer!

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Rodos - Kos
(Blue Star Ferries)
€ 74
 • Geboekt: donderdag 17 september 2020
 • Reizen: dinsdag 29 september 2020 (Enkele reis)
 • 3 volwassene(n) (Voetpassagier)
 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met 's Werelds meest toonaangevende Ferry Website
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

Wat te doen op de eilanden

Zoals gezegd heeft elk eiland zijn eigen charme en is elk eiland eigenlijk al het bezoeken waard. Graag willen we er toch een paar uitlichten:

Rhodos

Rhodos is het grooste eiland van de Dodekanesos eilanden en het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het ligt op enkele kilometers van het Turkse vasteland waardoor u ook een dagtocht naar Turkije kan maken. Rhodos-stad heeft een prachtige haven en mooie oude stadsmuren, wanneer u meer naar het westen van het eiland gaat, in de plaats Monolithos, kunt u een kasteel van de kruisvaarders aanschouwen.
Rhodos heeft zowel kei- als zandstranden. De keistranden zijn voornamelijk in het westen van het eiland te vinden, terwijl de zandstranden meer in het oosten van het eiland liggen. Het hoogste punt van het eiland ligt op 1215 meter boven zeeniveau.

Symi

Symi is een van de meest schilderachtige eilanden van de Dodekanesos eilanden. Met schitterende bergen en baaien is het een streling voor het oog. Het dorp kent nog de architectuur van vroeger, vele oude gebouwen zijn bewaard gebleven. Symi is perfect voor een dagtrip naar het eiland. In het oude dorp kan je perfect rondwandelen en later op de dag afkoelen aan een van de stranden. Symi heeft relatief weinig accomodatie voor overnachtingen, maar is goed te bereiken vanuit Rhodos.

Kos Tot slot is er Kos, wellicht het meest toeristische eiland van de Dodekanesos. Het eiland heeft prachtige dorpen en steden en is uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers. De meeste mensen denken bij Kos aan een rustige strandvakantie, maar u kunt natuurlijk ook gaan surfen, snorkelen of duiken. Dagtripjes naar andere eilanden zijn binnen uw handbereik en kunt u zelfs al plannen op AFerry. U hoeft alleen maar uw reis in te vullen.

Boeken

U kunt gemakkelijk uw overtochten boeken bij AFerry. Zoek uw reis, kies het aantal personen en boek direct uw tickets. Bekijk de dienstregelingen van de maatschappijen, vergelijk de prijzen en boek een van onze speciale aanbiedingen. Uw reis plannen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Recensies

 • 10 Jun 2019
  Cruise
  • Geweldig comfortabele overtocht gehad van Rhodes naar Kos! Beslist een aanrader!

   Beoordeling door GERARD BOGAARDS

 • 23 Jul 2018
  Plezierig
  • Mooie boot, vriendelijk personeel en lekker eten. De overtocht is een plezierige bezigheid met Blue Star ferries.

   Beoordeling door ANDR JANSEN

 • 23 Aug 2017
  Reis van Rhodos naar Karpathos
  • Geem opmerkingen

   Beoordeling door HENDRIK WESTERINK

 • 23 Jul 2017
  Vlot en chaos
  • Alles verliep vlot en snel ondanks de chaos vooral tijdens de aankomst. Iedereen liep door elkaar en je koffers moest je 'ergens' vinden tussen de mensen. Ik zou toch willen pleiten voor een meer afgebakende in- en uitstroom van de passagiers. De catering is niet goed, maar dat verwacht ik ook niet op korte tochtjes.

   Beoordeling door GHISLAIN MOESKOP

 • 17 Jul 2017
  Prima
  • Prima! Reservering on-line gemaakt, boot vertrok op tijd, voldoende zitplaatsen binnen en buiten

   Beoordeling door Anon

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen