Ferry naar IJsland

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

IJsland

Ontdek IJsland, een eiland uitermate geschikt voor een vakantie vol avontuur. Het is een land dat zich leent voor allerlei buitenactiviteiten zoals hiking, klimmen, wandelen en mountainbiken.

  • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
  • Boek met vertrouwen met
  • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

IJsland biedt u een enorme verscheidenheid aan natuur en onbedorven wildernis. Immense watervallen, gletsjers (onder meer de Vatnajokull, de grootste in Europa), geisers, stomende poelen, vervaarlijke pieken en enorme lavawoestijnen bepalen het landschap. IJsland ligt in de Noord-Atlantische Oceaan op de Mid-Atlantische Rug en is dus een hotspot voor vulkanische en geothermische activiteit. Wegens de beschikbaarheid van geothermische energie heeft een groot deel van de bevolking goedkope energie, zonder vervuiling.

Met een bevolking van net iets meer dan 290.000 mensen, waarvan ong. 180.000 in de kleine maar mooie hoofdstad Reykjavik leeft, is het het dunbevolkste land van Europa met slechts 3 bewoners per vierkante km. Het eiland beslaat 103.000 km². De gemiddelde hoogte is 500 m. boven zeeniveau. De hoogste piek is de Hvannadalshnjukur (op 2119 m. hoogte).

In de 9de eeuw vestigden kolonisten uit Noorwegen en Ierland zich in IJsland. Er wordt gezegd dat de eerste vaste bewoner van IJsland de Noorse viking Ingolfur Arnason was. Hij zou zich daar hebben gevestigd waar nu de hoofdstad Reykjavik ligt. De bewoners van IJsland spreken nog steeds de taal van de Vikingen, hoewel het in de loop der tijd, natuurlijk, wel wat veranderingen heeft ondergaan.

Ondanks dat IJsland het meest westelijk gelegen land van Europa is, is het klimaat milder dan je zou verwachten. IJsland heeft een gematigd oceaan klimaat, dankzij de warme golfstroom. Over het algemeen genomen is het weer zeer wisselvallig. U kunt zowel zonnige als bewolkte dagen verwachten en regen en wind. In de winter sneewt het normaal gesproken in het Noorden, terwijl het in het Zuiden relatief zacht is. IJsland heeft de bezoeker elk jaargetijde wat anders en nieuws te bieden. Behalve de prachtige natuur, zoals de beroemde Blauwe Lagune, een geothermisch natuurbad, de Westmann Eilanden (Vestmannaeyjar), bekend vanwege de enorme zeevogelkolonies en de Grote Geiser, dichtbij de hoofdstad, kunt u het Arnesinga Folk Museum bezoeken in het dorpje Eyrarbakki en de Vidimyri Turf Kerk, een van de mooiste voorbeelden van de IJslandse architectuur.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen