Ferry Menorca

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Menorca

Boek uw ferry overtocht tussen het Balearen eiland Menorca en de ferry haven van Barcelona en Valencia op het vasteland van Spanje en Palma en Alcudia op Majorca met de veerbootmaatschappij Acciona Trasmediterranea, Balearia en Iscomar Ferries op AFerry.

Menorca of Minorca is één van de populaire Spaanse Balearen en een bekende toeristenbestemming. Er zijn twee belangrijke havens op Menorca, Ciutadella in het noordwesten van het eiland en Mahon in zuidoosten van het eiland.

Het eiland Menorca is op Ibiza na het grootste eiland van de Balearen als het gaat om de oppervlakte en het op twee na grootste als het gaat om het aantal inwoners. Het eiland beslaat 702 vierkante km en heeft een kustlijn van 216 km. De maximale afstand tussen twee punten is 47 km (tussen Ciutadella en Mahon). Geografisch gezien is het eiland verdeeld in twee symmetrische helften met zeer verschillende eigenschappen. Het Noorden heeft een ruige en ongelijkmatige kust, schaarse vegetatie en vele heuvels. U vindt hier talloze kleine eilandjes en stranden met roodachtig of donker gekleurd zand. Het Zuiden is vlak en bestaat voornamelijk uit kalkrotsen met klippen en geulen uitgeslepen door het water en witte zandbaaien omgeven door dennenbomen.

Het hoogste punt op het eiland is El Toro, op 357 meter hoogte. Menorca heeft een inwoner aantal van 67.000, verspreid over 8 gemeentes : Mahon -bestuurlijke hoofdstad-, Ciutadella -voormalige hoofdstad-, Alaior, Es Mercadal, Ferreries, Es Migjorn Gran, Sant Lluís en Es Castell. De eerste twee zijn het populairst, met meer dan 20.000 inwoners.
  • Ferry haven Menorca
  • Ferry haven Menorca
  • Ferry haven Menorca

Menorca Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen