Ferry naar Kroatie

kaart

Ophalen prijsopgave

Speciale aanbieding

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Kroatie

Kroatië

Kroatië is een Europese parlementaire staat met ong. 4.5 miljoen inwoners. Het oppervlak is 56.538 km².

 • Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt
 • Boek met vertrouwen met
 • Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry
Het grootste deel van de bevolking is Kroaat en de belangrijkste minderheden zijn de Serviërs, Bosnische moslims, Slovenen, Hongaren, Tsjechen en Italianen. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Dit is het zowel het vekeersknooppunt, als het cultureel, academisch en economisch centrum van het land.

Kroatië ligt aan de Adriatische kust en heeft een van de mooiste en zonnigste kustlijnen van Europa. De kustlijn (vasteland) is 1778 km lang. U vindt hier historische steden en natuurmonumenten. Een van de mooiste natuurmonumenten is het nationale park Plitvice met talloze meren en prachtige watervallen. Voor de rotsachtige kust liggen liggen honderden eilanden. Het totale aantal is 1185. Hiervan worden er 66 bewoond.

Het land heeft een zeer gevarieerd klimaat. Aan de kust heerst een Mediterraan klimaat met zachte winters en warme en droge zomers. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 30 graden Celsius. De gemiddelde watertemperatuur varieert van 20 tot 27 graden Celsius.

Het land heeft, buiten de natuurlijke schoonheid, een rijk erfgoed. Door het hele land heen komen we monumenten tegen van deze rijke cultuur en tradities. In Pola (Pula), een belangrijke havenstad in Noordwest-Kroatië, zijn veel Romeinse overblijfselen, waaronder een amfitheater, te vinden. Dubrovnik, een van de mooiste kuststeden in Kroatië, staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In de 1900 jaar oude stad Split (Spalato) kunt u niet om de oude kerken en katherdralen heen.

Ook de Kroatische keuken draagt bij aan de sterke Mediterrane sfeer in Kroatië. In deze keuken voeren vis en wijn de boventoon. Kortom, Kroatië heeft iedere vakantieganger wat te bieden.

Recensies

 • 14 Jul 2018
  Top trip on nostaligic ship
  • Nice boat, fun to stay in a hut, good food and friendly waiters. Do not try to sleep with your child in one bed, is is to small. Great trip

   Beoordeling door Anon

 • 12 Jun 2018
  Een comfortabele overtocht
  • Rustige reis, op een rustig schip.

   Beoordeling door PETER PAUL FEITH

 • 14 May 2018
  Trip
  • Good way to get across the Adriatic

   Beoordeling door Anon

 • 03 Sep 2017
  Overtocht Jandrolina
  • Zou prettig zijn als er bij boeken aangegeven wordt dat er weinig zitplaatsen zijn. Alleen als je apart bij boekt ben je zeker van een plaats. De zitjes binnen worden gelijk in beslag genomen. Daar waar 5 a 6 man kan zitten liggen er nu 2 of 3.

   Beoordeling door FERRY IWEMA

 • 19 Aug 2017
  Goed
  • Prima reis. Entertainment in de avond, gedurende de nacht de overtocht naar Kroatie, lekker geslapen.

   Beoordeling door DUSKO SIJAKOVIC

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen