Veerboot naar Sardinie

 • Sardinie veerboten
  Sardinie veerboten

  Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt

 • Veilig online reserveren
  Veilig online reserveren

  Boek met vertrouwen met "'s Werelds toonaangevende Ferry Website"

 • Veerboten naar Sardinie
  Veerboten naar Sardinie

  Vind de laatste speciale aanbiedingen met AFerry

 • Miljoenen tevreden klanten
  Miljoenen tevreden klanten

  We zijn de grootste ferry website in de wereld en we hebben een speciale callcenter, voor het geval

Sardinië

Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee en een autonome regio binnen Italië. Het wordt van het eiland Corsica gescheiden door de Straat van Bonifacio. Sardinië ligt slechts 12 km ten zuiden van Corsica.

Het ligt ten westen van het vasteland van Italië en wordt omringd door de Tyrrhenische Zee in het Oosten en de Sardinische Zee in het Westen. Italië ligt op 188 km en Noord-Afrika op 178 km. Cagliari in het zuiden van Sardinië is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van het eiland. Vanaf de oude haven leidt een labyrinth van steegjes u de stad in.

U vindt in Cagliari Romeinse overblijfselen (onder meer een amfitheater), een prachtige kathedraal en een archeologisch museum. Andere belangrijke steden zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. De belangrijkste havens zijn Porto Torres, Olbia, Golfo Aranci, Arbatax, Porto Foxi en Cagliari.

Tot voor kort bouwden de inwoners van Sardinië zelf weinig dorpen langs de kust uit angst voor de voortdurende overzeese aanvallen van plunderaars. De belangrijkste dorpen werden gebouwd tijdens de Romeinse overheersing en vóór de Phoenicisch-Punische overheersing. Pas halverwege de vorige eeuw, na de ontdekking van het toerisme dat aan het eind van de jaren 50 begon, zag men in hoe belangrijk de zee en de kust is. Eveneens heeft de ontwikkeling van bepaalde economische sectoren zoals de visserij en overzees vervoer hieraan bijgdragen.

Sardinië kent een aangenaam klimaat met zachte natte winters en droge, vaak zeer warme zomers. De sirocco-wind zorgt in de zomer in het zuiden voor extra hitte. De mistral zorgt dan voor verkoeling.

gebaseerd op 67 beoordelingen

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen

Recensies

 • 24 Jul 2018
  Slapen
  • Slapen op de stoelen is een aanfluiting. Boven mijn hoofd bleef de hele nacht fel licht aan Mensen gingen in de gangpaden en tussen de stoelen en ook elders liggen. Vond ik zeer onveilig Iin verband met brand of evacuatie. Veel gesnurk ! ! Ik heb in ieder geval geen oog dichtgedaan. Catering erg aardig. Op een bepaald moment in de avond geen drankje meer te krijgen.

   Beoordeling door Anon

 • 21 Jul 2018
  prima optie om met eigen auto naar Sardinië te gaan
  • Heen- en terugreis verschillende boten gehad. Heenreis kregen we het betaalde business ontbijt. Op de terugreis was ontbijt niet compleet, omdat men niet alles serveerde. Heenreis standaardhut met twee aparte bedden. Terugreis een kajuit met tweepersoonsbed en veel ruimte. Erg prettig, ook de koelkast in de kajuit. Onze auto stond behoorlijk onderin, terugreis op het onderste dek. Dan duurt het best lang voor je van boord kunt. Verder alles prima verlopen, rustige overtochten. En via AFerry heel snel en eenvoudig geregeld!

   Beoordeling door Ed

 • 19 Jul 2018
  Overtocht marseille porto torres
  • Prima hut

   Beoordeling door JOHANNES THEIL

 • 08 Jul 2018
  Vakantie retour met auto naar en van Sardinie
  • Het is allemaal simpel maar goed, adres of coordinaten voor check in welke je kan invoeren in je navigatie zou handig zijn bij de bevestiging. Bovendek staan de strandstoelen vast wat ik kan begrijpen, alleen de stoel welke ik had kon je niet makkelijk in zitten. Dit kwam doordat er niet voldoende ruimte met een windscherm was,hierdoor was deze niet te verstellen.

   Beoordeling door QUIRINUS

 • 27 Jun 2018
  Terwijl je slaapt
  • Soepel, snel en goedkoop naar Sardinië terwijl je slaapt. Je eigen auto met al je spullen mee wat wil je nog meer. Met uitzondering van de catering vinden wij alles prima.

   Beoordeling door Anon